Skip to content

Jätehuollon palvelut mökille 

Tällä sivulla voit päivittää mökkisi jätehuoltoa

Jätehuollon palvelut mökillä L&T:n asiakkaille

Kun keväällä on aika avata mökkikausi, muista myös käynnistää mökille jätehuolto. Alta löytyvällä bottikeskustelulla voit näppärästi laittaa L&T:ltä tilaamasi jätehuollon palvelut uudelleen käyntiin mökilläsi tai tarkistaa, milloin jätehuollon palvelut alkavat tai päättyvät mökilläsi. Syksyn saapuessa moni laittaa mökin jätehuollon tauolle talvikauden ajaksi - tämäkin onnistuu muutamalla klikkauksella. Kurkkaa myös vinkit mökin jätehuoltoon!

 

Jätehuolto mökin mukaan

Suomessa on yli puoli miljoonaa loma-asuntoa, joita käyttää jopa kolme miljoonaa suomalaista. Mökkejä käytetään niin etätyöskentelyyn kuin lomailuun, joten jätettä väistämättä kertyy mökkioloissakin.

Jätehuoltomääräykset vaihtelevat kunnittain, ja kesämökin keräysrytmit, kerättävät jätejekeet ja lajitteluohjeet voivat siksi poiketa vakituisen asunnon jätehuollosta. Tietoa oman mökkikunnan määräyksistä ja käytännöistä saat paikalliselta jätehuoltoviranomaiselta.

Joka mökin jätehuoltovinkit

  • Maatuvat jätteet on usein kätevintä kompostoida, jolloin saat puutarhanhoitoon muhevaa multaa
  • Pienet määrät kuivaa paperia ja pahvia voi polttaa takan tai saunan lämmityksessä. Ethän polta muoveja, jotka alhaisen lämpötilan takia palavat epätäydellisesti ja voivat aiheuttaa haitallisia päästöjä, sulaa arinaan tai haurastuttaa savupiippua.
  • Useimmilla mökkipaikkakunnilla löytyy erilliset keräyspisteet esimerkiksi muovipakkauksille, lasille, metallille sekä isommille määrille kartonkia ja paperia. Voit tarkistaa pisteiden sijainnin esimerkiksi osoitteesta kierratys.info.
  • Juhannuskokossa saa polttaa vain puhdasta kyllästämätöntä puuta ja risuja. Metsäpalovaroituksen aikaan kokkojen polttaminen on kiellettyä. Puunpoltosta syntyneen tuhkan voi käyttää lannoitteena puutarhassa.
  • Kysy lisää kierrätysvinkkejä mökille L&T:n omalta Kierrätysbotilta!
l&t_brandstill_20_094-Jul-05-2023-01-32-42-6103-PM-1

Asiakaspalvelu apunasi

Soita meille
Asiakaspalvelu 
010 636 8000* (arkisin 7-17, päivitys 24/7)

Laskutusasiat 
 010 636 4000* (arkisin 8-16)
*Puhelun hinta on oman liittymäsi matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksu, myös jonotusajalta.

Chattaa kanssamme
Löydät chatin sivuston oikeasta alanurkasta. 
Palvelemme chatissa arkisin klo 8:00  - 16:00.