Skip to content

Uudistunut jätelaki vaikuttaa kodin jätehuoltoon

Kotitalouksien bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät vaiheittain kunnallisille jätehuoltoyhtiöille

Kiertotaloutta koko Suomen ja EU:n tasolla edistävä uusi jätelaki on tuonut myös omakotitaloasujille aiempaa enemmän lajitteluvelvoitteita. Jatkossa kunnat ovat vastuussa asuinkiinteistöjen biojätteiden ja pakkausjätteiden (kuluttajamuovipakkaukset, kartonki, lasipakkaukset sekä pienmetalli) kuljetusten järjestämisestä. Huomaa, että polttokelpoisen jätteen kuljetukset ja sopimukset säilyvät toistaiseksi ennallaan useimmilla paikkakunnilla.

Tutustu oman asuinpaikkakuntasi jätehuoltomääräyksiin

Kunnallisten jätehuoltoyhtiöiden alueissa, siirtymän aikatauluissa sekä keräyksen käytännön järjestelyissä on aluekohtaisia eroja. Seuraathan siis oman asuinpaikkakuntasi tiedotusta ja voimassa olevia jätehuoltomääräyksiä: lisätietoa ja mahdollisen uuden jätehuoltoyhtiösi yhteystiedot löydät oman kuntasi verkkosivuilta.


Mitä muutos tarkoittaa L&T:n henkilöasiakkaalle?

Käytännössä jätehuoltoyhtiösi muuttuu ja L&T:n kanssa solmimasi jätehuoltosopimuksesi raukeaa asuinpaikkakuntasi siirtyessä kunnallistettuun jätehuoltoon. Mahdollisen kilpailutuksen lopputuloksesta riippuen pihassasi saattaa jatkossakin käydä L&T:n tai muun jätehuoltoyhtiön jäteauto, mutta kokonaisuudesta vastaa kunnallinen jätehuoltoyhtiö. Myös jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä oikea taho on kunnallisen jätehuoltoyhtiön asiakaspalvelu. 

l&t_brandstill_220_049
www-helppopalvelut-fihubfsHelppopalvelutBlogiHelpposäkki_rakennusjäte-May-25-2023-12-15-34-5343-PM-1-1

Mitä palveluita voin edelleen hankkia L&T:n kautta?

Paikkakunnasta riippuen tarjoamme henkilöasiakkaille edelleen esimerkiksi viemärihuollon palveluita. Paikallisten jätehuoltomääräysten puitteissa henkilöasiakkaiden on mahdollista tilata L&T:ltä myös esimerkiksi tietosuojapalveluita, vaihtolavoja ja Bajamajoja. Helppopalvelut tarjoavat monella paikkakunnalla mutkattoman tavan päästä eroon esimerkiksi remontissa tai talkoissa syntyvästä jätteestä.

Haluan jättää yhteydenottopyynnön

Asiakaspalvelu apunasi

Soita meille
Asiakaspalvelu 
010 636 8000* (arkisin 7-17, päivitys 24/7)

Laskutusasiat 
 010 636 4000* (arkisin 8-16)
*Puhelun hinta on oman liittymäsi matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksu, myös jonotusajalta.

Chattaa kanssamme
Löydät chatin sivuston oikeasta alanurkasta. 
Palvelemme chatissa arkisin klo 8:00  - 16:00.