teollisuuden muovien kierrätys

Teollisuudessa syntyvä muovijäte on erityisesti tuotantoprosessissa syntyvää ylijäämä- ja hylkymateriaalia. Jo aiemmin L&T on ollut markkinajohtaja näiden teollisten muovien käsittelyssä. Merikarvialla sijaitseva kierrätyslaitos prosessoi erilaisia teollisuuden ylijäämä- ja hylkymateriaaleja sekä teollisuuden kuljetuslaatikoita uusioraaka-aineiksi. Tehdas valmistaa yli 100 erilaista uusiomuoviraetta, joita hyödynnetään pääosin kotimaisessa muoviteollisuudessa. Näin toteutetaan ns. suljettua kiertoa, kun raaka-aineet päätyvät uudelleen kiertoon. Teollisuuden sivuvirtoja uudelleen hyödyntämällä säästetään luontoa ja rahaa: kun muovi ei päädy energiajätteen mukana polttoon, tehtaan jätehuollon kustannukset laskevat.

Teollisuudessa syntyy muovijätteenä lisäksi kalvomuovia. Aikaisemmin tämän muovin käsittely on ollut haasteellista Suomessa, mutta nyt uuden linjastomme avulla pystymme käsittelemään tätä muovia kotimaassa Merikarvialla ja toimittamaan uusiomuovin raaka-aineen takaisin kiertoon.

Laitetaan muovin lajittelu ja kierrätys kerralla kuntoon!

Ota yhteyttä muovien kierrättämisestä täyttämällä lomake tai soittamalla puh. 010 636 6116.

 

*Puhelun hinta soitettaessa numeroon 010 636 6116 kiinteän lankaverkon tai matkapuhelinverkon liittymästä on 0,084 €/puh + 0,167 €/min (sis. alv 24 %). Ulkomailta soitettaessa hinta on sama kuin puhelun hinta Suomeen.

Mitä uudistuva jätelaki merkitsee yrityksille? [WEBINAARITALLENNE]

Uudistuvan jätelain tavoitteena on nostaa kierrätysaste EU:n vaatimalle vähimmäistasolle vuoteen 2025 mennessä. Tämä kirjoitus avaa lain vaikutuksia yritysten arkeen ja siihen, minkälaista...

LUE LISÄÄ >

Leikkaussalien muovit kiertoon Terveystalossa

Terveystalo haluaa kierrättää leikkaussaleissaan syntyvät muovit. Yksikin ihminen voi saada suuria aikaan: muovinkierrätys alkoi yhden ihmisen ideasta.

Ruoholahden toimistokorttelien kanjoneissa...

LUE LISÄÄ >

Muovin uudet muuvit

Muovin kierto Suomessa kiihtyi, kun L&T avasi Merikarvian muovinkierrätyslaitoksella uuden linjaston, Muovinaattorin. Muovi muuttuu jätteestä kotimaisen teollisuuden raaka-aineeksi.

LAHTI. Hehtaarien...

LUE LISÄÄ >