Operaatio Muovimuuvi tarkoittaa konkreettisia tekoja ja tempauksia, joilla Suomen muovit saadaan kiertoon entistä tehokkaammin kiertotalouden hyväksi. Keräämme erilaisia muoveja ympäri Suomea ja kehitämme niiden avulla kierrätysmenetelmiämme, mahdollistaen yhä haasteellisempien muovilaatujen hyödyntämisen kotimaisen teollisuuden raaka-aineeksi.

Sinäkin voit osallistua Operaatio Muovimuuviin – katso alta, millaisia operaatioita on käynnissä tällä hetkellä.

MÖKKIEN MUOVIT KIERTOON

Tee Muovimuuvi mökilläsi! Toimimme kesäkaudellakin kiertotalouden hyväksi ja toimitamme eri puolella Suomea kesämökkien loppuunkäytettyjä muovituotteita kierrätykseen – ja sitä kautta uusien tuotteiden raaka-aineeksi.

TUO MÖKKISI VANHAT MUOVIT KIERRÄTYKSEEN

Savonlinnan K-Raudan Pihalla-tapahtuma pe 10.5 klo 13-19

Mikkelin K-Raudan Pihalla-tapahtuma la 11.5 klo 9-15

Otamme vastaan hankalasti kierrätettäviä kovamuovituotteita, kuten rikkinäisiä ämpäreitä, vateja, puutarhatyökaluja ja säilytyslaatikoita. Ne kuljetetaan L&T:n Merikarvian muovinkierrätyslaitokselle, sulatetaan ja granuloidaan uusiomuovin raaka-aineeksi. Kotimainen muovituotteiden valmistaja Plastex valmistaa niistä uusia tuotteita kiertotalouden logiikan mukaisesti. HUOM! Ikävä kyllä emme voi ottaa vastaan puutarhakalusteita.

 

 

 

 

 

L&T INVESTOI MODERNIIN MUOVIN KIERRÄTYSTEKNOLOGIAAN

Lassila & Tikanoja investoi Merikarvian muovinkierrätyslaitoksellaan Suomen oloissa moderneimpaan jätemuovin käsittelyteknologiaan. Investoinnin myötä laitoksen käsittelykapasiteetti kaksinkertaistuu 20 000 tonniin vuodessa ja se pystyy käsittelemään entistä likaisempia ja hankalampia muovilaatuja.
LUE LISÄÄ >

TALOYHTIÖIDEN MUOVIJÄTE LÄHTI TURUSSA UPEASTI KIERTOON

Kotitalouksien muovipakkausjätettä ei ole enää pariin vuoteen saanut kiikuttaa kaatopaikalle. L&T huolehtii Turussa, että muovi kiertää uusiokäyttöön.
LUE LISÄÄ >

MUOVI MURSKAUTUU UUDEKSI RAAKA-AINEEKSI

Merikarvialla L&T:n Muoviportti murskaa, sulattaa ja granuloi muovijätettä. Lopputuloksena saadaan neitseellisen raaka-aineen veroista, mutta edullisempaa muovia.
LUE LISÄÄ >