Vinkkaa muovin kierrätyksestä isännöitsijälle ja hallitukselle

Jos taloyhtiönne pihalla ei vielä ole muovinkeräysastiaa, kannattaa vinkata asiasta isännöitsijälle ja hallituksen jäsenille.  

Miksi muovin erilliskeräys on järkevää? 

Muovin kierrätys on ympäristön kannalta fiksua: kerätyllä muovilla pystytään korvaamaan neitseellisen muovin valmistusta, säästämään luonnonvaroja sekä vähentämään ilmastopäästöjä.

Muovinkeräys tulee taloyhtiöille edullisemmaksi, koska muovista ei peritä lainkaan jätteenkäsittelymaksua. Kun tilaa vievät muovipakkaukset lajitellaan erilleen, kallista sekajätettä kertyy vähemmän ja sekajäteastian tyhjennysväliä on mahdollista harventaa.

Muovinkeräyksen aloittaminen on helppoa eikä se vaadi mittavia investointeja. Autamme mielellämme taloyhtiötä alkuun pääsemisessä. Myös asukkaille muovinkeräys on helppoa, sillä se ei juurikaan eroa jo tutuksi tulleesta paperinkeräyksestä.

Kierrättämällä turvataan riittävä uusioraaka-aineen saanti kotimaiselle muoviteollisuudelle ja autetaan Suomea kierrätystavoitteiden saavuttamisessa. Kierrätys lisää myös työpaikkoja keräyksen laajentuessa ja kotimaisen käsittelyn monipuolistuessa.

Lataa materiaali yhtiökokoukseen

Mitä uudistuva jätelaki merkitsee yrityksille? [WEBINAARITALLENNE]

Uudistuvan jätelain tavoitteena on nostaa kierrätysaste EU:n vaatimalle vähimmäistasolle vuoteen 2025 mennessä. Tämä kirjoitus avaa lain vaikutuksia yritysten arkeen ja siihen, minkälaista...

LUE LISÄÄ >

Leikkaussalien muovit kiertoon Terveystalossa

Terveystalo haluaa kierrättää leikkaussaleissaan syntyvät muovit. Yksikin ihminen voi saada suuria aikaan: muovinkierrätys alkoi yhden ihmisen ideasta.

Ruoholahden toimistokorttelien kanjoneissa...

LUE LISÄÄ >

Muovin uudet muuvit

Muovin kierto Suomessa kiihtyi, kun L&T avasi Merikarvian muovinkierrätyslaitoksella uuden linjaston, Muovinaattorin. Muovi muuttuu jätteestä kotimaisen teollisuuden raaka-aineeksi.

LAHTI. Hehtaarien...

LUE LISÄÄ >