ENERGIATEHOKKUUDEN AIKA ON NYT

Kiinteistön energiatehokkuudella energiakulutukseen jopa 35 % säästöt

L&T:n kattavat energiapalvelut vastaavat yritysten moninaisiin tarpeisiin – kannattavuuskartoituksista energiahankkeiden toteutuksiin ja konkreettisista säästötoimenpiteistä energiajohtamiseen.

Energiatehokkuusosaajamme ovat alan kokeneita asiantuntijoita – valmiina auttamaan yrityksesi kohti vaikuttavaa energiatehokkuutta.

Panostamalla yrityksesi energiatehokkuuteen L&T:n asiantuntijoiden avulla:

  • Säästät aikaa ja rahaa
  • Teet kustannustehokkaita ratkaisuja
  • Optimoit kiinteistösi ylläpitokustannukset
  • Investoit järkevästi ja oikea-aikaisesti
  • Saat aikaan vaikuttavia tuloksia

Millä osa-alueella yrityksesi kaipaa ensisijaisesti tukea? Valitse ja kerromme lisää sekä ehdotamme sopivaa energiatehokkuusosaajaa avuksesi.

Energiatehokkuuskartoitukset ja -katselmukset Energiajohtaminen Kiinteistöjen elinkaari Ilmastostrategia Hiilijalanjäljen laskenta Osaamisen kehittäminen Ympäristövastuu

Energiatehokkuuskartoitukset ja -katselmukset

Energiatehokkuuskatselmuksen avulla selvität yrityksesi energiankulutusprofiilin ja energian kulutuksen jakauman. Kiinteistökohtainen lähtötilanne on hyvä selvittää aina, kun lähdetään kehittämään energiatehokkuutta. Energiatehokkuuskartoituksen tuloksena saat käsityksen kiinteistön energian kulutuksen nykytilasta ja räätälöidyt energiaratkaisut esimerkiksi lämmön ja sähkön säästämiseen sekä uusiutuvan energian käyttöön.

Energiajohtaminen

Energiajohtamisella voit taata kiinteistösi kustannus- ja energiatehokkaan käytön ja ylläpidon koko sen elinkaaren ajan. Energiajohtamisen palvelukokonaisuus on aina räätälöity yrityksen tarpeisiin ja tavoitteisiin pohjautuen. Energiatehokkuusosaajille on helppo ulkoistaa kiinteistöjen arjen energianhallinta, he auttavat myös parantamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta kokonaisvaltaisesti ja löytämään sopivimmat energiatehokkuusratkaisut. Energiajohtamisen avulla saavutat merkittäviä kustannussäästöjä ja vähennät kiinteistöjesi ilmastokuormitusta. Voit tukea perinteistä energianhallintaa myös älykkäällä kiinteistöautomaatiojärjestelmällä, joka täydentää rakennusautomaatiojärjestelmää ja toimii reaaliajassa.

Hiilijalanjäljen laskenta

Hiilijalanjäljen laskenta saattaa tuntua haastavalta tehtävältä, mutta vastuullisuusasiantuntijamme osaavat tämänkin ja tuottavat GHG Prototocol Scope 1-3 mukaisen laskennan ja auttavat se päivittämisessä tulevinakin vuosina.

Osaamisen kehittäminen

Kaikki on sitä helpompaa, mitä paremmin asiat osaa. Energiatehokkuusosaajamme auttavat yrityksesi henkilökunnan tietojen, taitojen ja valmiuksien kehittämisessä energian säästämiseen liittyen, aina tarkkojen tarpeiden ja toimintaympäristön mukaan. Elinikäinen oppiminen on tärkeää myös energianhallinnassakin.

Kiinteistöjen elinkaari

Energiatehokkuuden parantaminen ja energianhallinta on koko kiinteistön elinkaaren mittainen tehtävä. Jatkuvan energianhallinnan avulla varmistat tekniikan oikean toiminnan, olosuhteiden pysyvyyden ja energiatehokkuuden toteutumisen koko elinkaaren ajan. Energiatehokkuusinvestointien avulla voidaan pidentää kiinteistöjen käyttöikää ja vähentää niiden korjausvelkaa. Energiatehokkuuteen panostaminen parantaa myös käyttäjien viihtymistä, säästää kuluissa ja on aina teko myös ympäristön puolesta. Energiatehokkuusosaajamme tietävät, kuinka elinkaarihankkeet toteutetaan käytännössä ja miten kiinteistön elinkaarikustannukset pysyvät hallinnassa.

Ympäristövastuu

Ympäristövastuun tavoitteiden asettaminen kannattaa tehdä aina yrityksen erityispiirteet huomioiden ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii aina tuekseen konkreettisen toimenpidesuunnitelman ja säännöllisen seurannan. Vastuullisuus- ja energiatehokkuusosaajamme auttavat yrityksen ympäristövastuun tavoitteiden asettamisessa, toimenpidesuunnitelmien luomisessa, etenemisen seurannassa ja raportoinnissa.

Ilmastostrategia

Yrityksen ilmastostrategian määrittelyssä ja käytännön toimenpiteiden suunnittelussa on tärkeää lähtötilanteen eli hiilijalanjäljen selvittäminen, kun tavoitteena on hiilineutraalius tai vähintäänkin päästöjen vähentäminen. Olipa sitten kyseessä oleellisten ilmastoteemojen valinta, tavoitteiden asettaminen, pidemmän aikavälin hiilineutraaliustiekartan tai lyhyemmän aikavälin toimenpidesuunnitelman tekeminen kustannusarvioineen, vastuullisuusasiantuntijamme tietävät, miten auttaa.

Löydä energiatehokkuusosaajasi

Anna Lassila & Tikanojan energiatehokkuusosaajien auttaa. Energiatehokkuusosaajamme laativat kanssasi yrityksen energiatehokkuussuunnitelmat, auttavat saavuttamaan ilmastotavoitteet ja parantavat energiatehokkuutta konkreettisesti. He ovat erikoistuneet auttamaan yrityksesi kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Osaajasi on:

Oskari Raitanen

Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö

Energian pihistely on loistava keino hillitä ilmastonmuutosta! Oskari on erikoistunut energian, rahan ja luonnon säästämiseen. Hänellä on laaja kokemus energiajohtamisen projekteista, ilmastostrategioiden määrittelystä ja toteutuksesta. Oskari taitaa myös päästö- ja kannattavuuslaskennan. Työssä Oskari innostuu siitä, että voi hillitä ilmastonmuutosta yhdessä asiakkaiden kanssa ihan joka päivä. Lisäksi innostunut ja osaava tiimi ja rento fiilis saavat Oskarin vauhtiin. Oskarilla riittää energiaa myös vapaalle. Hänet voikin bongata, vaikka vapaalaskumäestä, fillarin selästä, skeittirampilta, surffilaudalta tai voimaharjoituksista.

Ota yhteyttä Oskariin Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Kalle Nurmi

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuus on polku kestävämpään tulevaisuuteen! Kalle on kiinteistöjen energiatehokkuushankkeiden rautainen ammattilainen. Kalle toimiikin usein energiaprojektien koordinointi- ja ohjaustehtävissä asiakkaidemme tukena alusta loppuun. Lisäksi kiinteistöjen energiatehokkuuden asiantuntijatehtävät, kuten energiatehokkuuskartoitukset sekä erilaiset taloteknisten järjestelmien energiatehokkaaseen toimintaan liittyvät selvitykset kuuluvat Kallen toimenkuvaan. Vapaa-aika kuluu kalastuksen, mökkeilyn ja remontoinnin merkeissä ja lisäksi talvisin suksi luistaa ladulla.

Ota yhteyttä Kalleen Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Jari Hokka

Energiatehokkuusasiantuntija

Kohti puhtaampia energialähteitä! Jarin pitkä kokemus projektien hoidosta ja lämpöpumppujärjestelmistä auttaa asiakkaitamme valitsemaan heille järkevimmät ratkaisut energiatehokkuutta kehitettäessä samalla pienentäen ilmastopäästöjä. Jarilla pysyy projekteissa langat tiukasti hyppysissä ja katse lopputuloksessa. Jarille mökkeily, luonto ja historian tutkiminen on lähellä sydäntä ja mökillä vietetäänkin paljon aikaa perheen ja koiran kanssa.

Ota yhteyttä Jariin Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Jussi Friman

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuudessa on tärkeää tehdä asiat tänään niin, että huomenna on paremmin! Energiatehokkuus syntyy kokonaisuuden ymmärtämisen ja uusien tapojen kautta. Jussin kärkiosaamista ovatkin energiamanageerauksen lisäksi energiakatselmukset ja kiinteistöjen elinkaarihankkeet. Jussilla on pitkä kokemus kiinteistöautomaatiosta ja erityisesti kylmätekniikasta. Jussi haluaa rakentaa työllään parempaa huomista yhdessä asiakkaiden kanssa. Jussi on innostunut kaikenlaisesta tekniikasta myös vapaalla ja harrastaakin mm. autoja, motocrossia ja enduroa. Lisäksi hänet voi löytää kuntosalilta tai soittelemasta sähkökitaraa.

Ota yhteyttä Jussiin Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Jouni Heiskanen

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuudessa on aina parannettavaa! Energiatehokkuus on muutakin kuin säästettyjä euroja. Jounilla on pitkä kokemus energia-alalta ja siten kyky auttaa energiatehokkuuden parantamisessa laaja-alaisesti. Erityisesti aurinkosähkö ja siihen liittyvät ratkaisut ovat tuttuja Jounille. Lisäksi fyysikkona Jounin vahvuuksiin kuuluvat myös mm. säästö- ja kannattavuuslaskelmat. Työssä Jounia motivoi se, että aina voi löytää uuden näkökulman ja oppia uutta. Työskentely energiatehokkuuden parissa tuntuu tärkeältä etenkin nykyisessä energiatilanteessa. Vapaalla Jouni viihtyy jalkapallon, kalastuksen ja maastopyöräilyn parissa. Erityisesti luonnossa liikkuminen ja metsätilan työt tuovat vastapainoa arkeen.

Ota yhteyttä Jouniin Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Alessia Lehtonen

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuus syntyy arjen tekojen ja rutiinien kautta! Jokainen meistä voi tuoda oman panoksensa energiatehokkuuden parantamiseen omilla valinnoillaan, käytöksellään ja tiedolla siitä, mihin tulisi kiinnittää huomiota. Alessia tuntee energiamanageerauksen arjen ja hänelle ovat tuttuja myös energiatehokkuuskartoitukset ja päästölaskenta sekä käynnissä olevien opintojen kautta uusiutuvat energiamuodot. Alessia nauttii työssään erityisesti siitä, että pääsee auttamaan asiakkaita energiansäästö- ja päästötavoitteiden saavuttamisessa ja hillitsemään tätä kautta ilmastonmuutosta. Vapaalla Alessia kehittää itseään opiskellen energiatekniikan diplomi-insinööriksi. Lisäksi hän käy kuntosalilla, patikoi ja nauttii luonnosta ulkoillen koiran kanssa.

Ota yhteyttä Alessiaan Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Jaana Kerttula

Vastuullisuus- ja energiatehokkuusasiantuntija

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii tavoitteiden lisäksi tekoja! Ilmastostrategia, päästölaskenta, ympäristövastuun tavoitteet ja energiamanageeraus vaativat onnistuakseen aina hyvän suunnitelman lisäksi käytännön tekoja. Jaana nauttii päästessään tukemaan asiakkaita ilmastotyössä ja energiatehokkuudessa. Jaanan sydän sykkii erityisesti työlle, joka vähentää aidosti päästöjä. Jaana pitää myös siitä, että ala kehittyy jatkuvasti. Vapaalla Jaana rentoutuu liikkuen monipuolisesti ja kokeilee mielellään uusia lajeja. Erityisesti kuntosali, uinti, avantouinti ja pilates ovat Jaanan juttuja. Myös lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu tuovat mukavaa vastapainoa työlle.

Ota yhteyttä Jaanaan Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Osaajasi on:

Hannu Kimiläinen

Johtaja, energiapalvelut

Yhdessä tekemisessä on voimaa ja sillä saadaan parhaimmat tulokset aikaan! Hannu tietää ja tuntee energiapalvelut laajalla skaalalla, energiapalveluiden liiketoiminnan johtamisessa tästä on iso hyöty niin asiakkaille kuin tiimillekin. Vahvin talotekninen osaaminen hänellä on ylläpidon ja elinkaaren hallinnassa, energiatehokkuutta unohtamatta. Vapaa-ajalla Hannu nauttii vauhdin huumasta, on sitten alla mikä tahansa kulkupeli lumilaudasta moottorikelkkaan tai sähkömaastofillarista prätkään. Työssä Hannua sen sijaan vie eteenpäin halu tuottaa asiakkaille hyvää palvelua, lisäarvoa ja mitattavaa hyötyä. Odotusten ylittäminen yhdessä tiimin asiantuntijoiden kanssa palkitsee Hannua erityisesti.

Ota yhteyttä Hannuun Tutustu kaikkiin energiatehokkuusosaajiin

Lue lisää energiatehokkuudesta

Kiinteistöalan vastuullisuudessa voidaan tehdä huimia parannuksia

Yritykset haluavat panostaa kestävään liiketoimintaan ja kehittää myös kiinteistöjen toimintaa entistä vastuullisemmaksi ja ilmastoystävällisemmäksi. Tätä edellyttää myös lainsäädännön tiukentuminen...

LUE LISÄÄ >

Suuren yrityksen energiakatselmus voi tuoda isoja säästöjä

Energiatehokkuuslaki vuodelta 2015 velvoittaa suuret yritykset tekemään katselmuksen neljän vuoden välein, joten se on pian taas ajankohtainen. Energiakatselmus auttaa yrityksiä löytämään...

LUE LISÄÄ >

Nyt on oikea aika panostaa kiinteistöjen energiatehokkuuteen

Yrityksen hiilineutraaliuteen ja vastuullisuuteen panostaminen on nyt ajankohtaisempaa ja tärkeämpää kuin koskaan. Paitsi että energian hinnat ovat rajussa nousussa, myös kiinnostus yritysten...

LUE LISÄÄ >

Energianhallintajärjestelmä pienentää päästöjä ja säästää euroja

Uusi, älykkäämpi kiinteistöjen energianhallintajärjestelmä L&T Smartti Automaatio tukee matkalla kohti ilmastoystävällisempää ja vastuullisempaa liiketoimintaa – ja säästää samalla euroja. Fiksun ja...

LUE LISÄÄ >

Kylmätekniikan ammattilainen säästää energiaa modernilla tekniikalla

Kiinteistöjen kylmäkoneet ja jäähdytysjärjestelmät nielevät energiaa. Oikeilla toimenpiteillä ja moderneilla ratkaisuilla kustannuksissa voidaan kuitenkin säästää huomattavasti, kiteyttää alan...

LUE LISÄÄ >

Elinkaarilaskelma löytää säästöt kiinteistön elinkaarikustannuksiin

Kannattaako kiinteistön ilmanvaihto tai valaistus modernisoida? Elinkaarilaskelma paljastaa energiatehokkuusinvestointien pitkän aikavälin kustannukset.

Kiinteistön energiatehokkuutta voidaan...

LUE LISÄÄ >

Energiatehokkuuspalvelut

ENERGIATEHOKKUUS-
KARTOITUKSET JA ENERGIAKATSELMUKSET

Energiatehokkuuskartoituksien ja energiakatselmuksien avulla selvitämme konkreettisia parannuskohteita arkisen käytettävyyden ja investointitarpeiden osalta.

HANKE- JA KANNATTAVUUS-KATSELMUKSET

Teemme hanke- ja kannattavuusselvityksiä, joiden avulla voimme arvioida erilaisten energiatehokkuusprojektien kannattavuutta ja tehdä suosituksia niiden toteuttamisesta.

ENERGIAHANKKEIDEN TOTEUTUKSET

Toteutamme ja koordinoimme yrityksesi energiahankkeet kokonaisvaltaisesti alusta loppuun avaimet käteen -palveluna. Hankkeille haetaan myös energiatuet aina kun se on mahdollista.

ENERGIAMANAGEERAUS

Autamme saavuttamaan yrityksesi omat energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteet ja olemme tukena näiden tavoitteiden asettamisessa, etenemisen seurannassa ja raportoinnissa.

ENERGIATUET JA RAPORTOINTI

Haemme yrityksesi puolesta energiatukia toteutettaviin hankkeisiin ja tuotamme energiatehokkuussopimusten vaatimaa raportointia.

VASTUULLISUUS-
MANAGEERAUS

Vastuullisuusasiantuntija on yrityksesi oikea käsi, kun puhutaan hiilijalanjäljestä, päästölaskennasta, ympäristövaikutuksista tai ilmastotavoitteista

Ota yhteyttä