Tarvitsetko apua kiertotalouteen?

Oli kyse jätteiden määrän vähentämisestä, kierrätysasteen parantamisesta tai henkilöstön kouluttamisesta kiertotaloustoimintaan, me autamme yritystäsi tekemään vastuullisuussitoumuksista totta. Ympäristö ja yhteiskunta kiittävät, ja liiketoimintasi on valmiimpana tulevaisuuteen.

Valitse alta osa-alue, jossa yrityksesi kaipaa tukea kiertotalouden saralla.

Materiaalivirrat Hiilikädenjälki Tiedolla johtaminen Osaamisen kehittäminen Kierrätys Käyttäjäkokemus Kustannusten hallinta Toiminnan tehokkuus

Materiaalivirrat

Materiaali- ja sivuvirtojen hyödyntäminen on välttämätön osa kiertotaloutta, jotta neitseellisten materiaalien käyttöä voidaan vähentää. Kiertotalousosaajamme auttavat muuttamaan yrityksestäsi pois suuntautuvat sivuvirrat haasteista ratkaisuiksi – ja tunnistamaan näiden hyödyntämispotentiaalit tehokkaasti ja kestävästi.

Hiilikädenjälki

Kiertotalousosaajiemme pyrkivät aina siihen, että yrityksesi voi tuottaa positiivista hiilikädenjälkeä – eli positiivista ilmastovaikutusta – kaiken toimintansa ja tuotteidensa osalta. Tunnistamme hyödynnettävät sivuvirrat sekä ratkaisemme yrityksesi kierrätysasiat. Kaikki kiertotalouspalvelumme auttavat edistämään positiivista hiilikädenjälkeä.

Kierrätys

Tehtävämme on selkeä: hoidamme yrityksesi kaikki kierrätysasiat kuntoon. Kiertotalousosaajamme suunnittelevat ja toteuttavat yrityksellesi toimenpiteet, joiden ansioista kaikki materiaalit tai esineet voidaan hyödyntää uudelleen eri materiaaleina.

Käyttäjäkokemus

Yrityksesi kiinteistössä ja tiloissa toimivat ja vierailevat kokevat aina itse konkreettisesti, miten jätehuolto toimii. Siksi Kiertotalousosaajamme ovat yrityksesi käyttäjäkokemuksen suunnittelussa kullanarvoinen apu, huomioiden erilaiset käyttäjätarpeet. Autamme mm. syntymäpaikkalajittelun suunnittelussa ja toteutuksessa – sekä monessa muussa jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvässä käytännön asiassa.

Tiedolla johtaminen

Tieto on kiertotaloudessakin valtaa. Kiertotalousosaajamme koulutus, kokemus ja laaja-alainen asiantuntemus takaavat sen, että yritykselläsi on aina käytettävissä asianmukaista ja oikeaa tietoa, jonka pohjalta voidaan tehdä suunnitelmia, analyyseja ja toimenpiteitä. Autamme yritystäsi johtamaan kaikkia näitä asioita tietoon perustuen.

Kustannusten hallinta

Kiertotalous on puoleksi materiaalikiertoja ja puoleksi taloutta. Me huolehdimme, että yrityksesi jätehuollon ja kierrätyksen kustannukset muodostuvat asianmukaisista ja selkeästi hahmotettavista kokonaisuuksista, joiden kustannukset pystytään arvioimaan ja ennakoimaan. Näin varmistamme, että kunnianhimoisetkin kiertotaloustavoitteet voidaan saavuttaa ilman kustannusyllätyksiä.

Osaamisen kehittäminen

Kaikki on aina sitä helpompaa, mitä paremmin asiat osaa. Kiertotalousosaajamme auttavat yrityksesi henkilökunnan tietojen, taitojen ja valmiuksien kehittämisessä kierrättämiseen ja fiksuun jätehuoltoon liittyen, aina tarkkojen tarpeiden ja toimintaympäristön mukaan. Elinikäinen oppiminen on totta kiertotaloudessakin.

Toiminnan tehokkuus

Tehokkuus on yksi kiertotalouden avaintekijöistä. Suorien sivuvirtojen ja jätteiden kustannuksien lisäksi jätehuollolla on monia välillisiä vaikutuksia ja tätä kautta kustannuksia. Välillisiin kustannuksiin voidaan vaikuttaa merkittävässä määrin. Kiertotalousosaajamme varmistavat yrityksesi jätehuoltoon liittyvän toimintaympäristön toimivuuden kaikissa muodoissaan, niin että se on mahdollisimman tehokasta.

Löydä oma osaajasi

Anna Lassila & Tikanojan Kiertotalousosaajien auttaa. Osaajamme ovat erikoistuneita ratkaisemaan kiertotalouden haasteita ja auttamaan yrityksesi kohti entistä kestävämpää tulevaisuutta.

Osaajasi on:

Eeva Lammi

Ympäristöhuollon asiantuntija

Hiilineutraalisti kohti tulevaa! Eevan terävintä kiertotaitoa ovat jätemateriaalien ja tuotannon sivuvirtojen jatkohyödyntäminen. Hänelle on kertynyt erityisosaamista terveydenhuollon vastuullisuuteen ja jätehuoltoon. Lisäksi hänellä on hallussaan myös jätehuoltomääräykset, lajittelun kehittäminen sekä ohjeet. Vapaalla Eeva ulkoilee, pyöräilee ja viihtyy lainakoirien kanssa – sekä fanittaa Italiaa monin eri tavoin.

> Katso osaajaan liittyvä referenssi Ota yhteyttä Eevaan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Kimmo Heikkinen

Ympäristömanageri

Asiakas on kiertotaloudessakin tärkein! Kimmon kärkiosaamista on asiakaskokemus, eli kiertotalous- ja jätetiedon sekä muutoksen vieminen asiakkaille, lisäten asiakas- ja käyttäjätyytyväisyyttä eritoten toimitilakiinteistöjen käyttäjien parissa. Tämä mies hallitsee myös kehittämisen yksittäisistä kohteista laajaan kiinteistömassaan, toimintamallien määrittämisen ja jalkauttamisen sekä ympäristöagenttiohjelmat. Kimmo on pyöräilijä, joka harrastaa kuorolaulua ja leipomista – siis nimenomaan leivän leipomista.

> Katso osaajaan liittyvä referenssi Ota yhteyttä Kimmoon Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Saara Tuhola

Ympäristömanageri

Osaaminen kunniaan! Saaran tekemisen ytimessä on niin työntekijöiden kuin jätehuollon vastuuhenkilöiden osaamisen kehittäminen, mukaanlukien kouluttaminen teollisuuden sektorilla. Lisäksi hänen repertuaariinsa kuuluu sisälogistiikan toimivuus, materiaali- ja sivuvirrat, selvitykset sekä kehitysohjelmien läpivienti. Saaran vapaa-aika kuluu perheen, liikunnan ja mökkeilyn sekä remontoinnin parissa.

> Katso osaajaan liittyvä referenssi Ota yhteyttä Saaraan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Ira Leiviskä

Ympäristömanageri

Kustannukset kestävästi kuriin! Ira keskittyy työssään – erityisesti logistiikan saralla – kustannustenhallintaan, mikä tarkoittaa optimaalisten jätehuollon toimintamallien luomista niin kustannusten kuin lajittelunkin kannalta. Ira hallitsee myös henkilökunnan ohjeistamisen ja motivoinnin, joilla toimintamallit saadaan toimivasti osaksi arkea. Työn ulkopuolella hän lenkkeilee, matkustelee ja pelaa rantalentopalloa.

> Katso osaajaan liittyvä referenssi Ota yhteyttä Iraan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Pekka Marttinen

Ympäristömanageri

Kaikki kiertoon! Pekan kiertotalousosaamisen kestävässä ytimessä on kierrätys, kattaen mm. kierrättämisen mahdollisuudet, keräysvälineiden ratkaisut sekä käyttäjien toimintatavat ja osaamisen. Näitä asioita Pekka edistää päivittäin erityisesti päivittäistavara- ja rautakaupan sektoreilla. Vapaa-ajallaan kierrätysgurumme viihtyy matkustelun ja mökkeilyn parissa.

Ota yhteyttä Pekkaan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Antti Tekoniemi

Myyntipäällikkö

Kokonaiskuva on tärkeä! Antti katsoo kestävää kehitystä laajalla fokuksella, keskittyen kiertotalouden valtakunnallisiin ratkaisuihin ja asiakkuusjohtamiseen yhteistyön kehittämisessä. Näitä asioita hän ratkoo päivittäin mm. kaupan, kiinteistöjen ja julkisen sektorin alueilla. Antti harrastaa jousiammuntaa maajoukkuetasolla tavoitteenaan – ei vähempää kuin Tokion olympialaiset. Lisäksi hän viihtyy golfin, perhokalastuksen, metsästyksen ja laitesukelluksen parissa.

Ota yhteyttä Anttiin Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Sanna Peltola

Liiketoimintapäällikkö

Parempaa huomista jälkipolville! Sannan fokuksessa kiertotaloustiimissämme ovat materiaalien kierrätys, suljetut kierrot sekä tuottajavastuuasiat – erityisesti kaupassa ja teollisuudessa yksityisen sektorin puolella. Työn ulkopuolella hän harrastaa lenkkeilyä, hiihtoa sekä marjastusta ja sienestystä. Myös live-konsertit laidasta laitaan kiinnostavat Sannaa.

Ota yhteyttä Sannaan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Vesa Launo

Liiketoimintapäällikkö

Pidetään energia kierrossa! Energisenä Kiertotalousosaajana Launo keskittyy mm. jätteiden energiahyödyntämiseen, kierrätykseen sekä uusioraaka-aineiden hyödyntämiseen. Näitä tärkeitä asioita hän ratkoo eritoten kaupan ja teollisuuden sekä julkisen sektorin parissa. Kun kiertotaloudelta malttaa, Launo harrastaa laaja-alaisesti pyöräilyä, avovesiuintia, kuntosalia, golfia, metsästystä ja kalastusta sekä musiikkia ja lukemista.

Ota yhteyttä Vesaan Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Tommi Tupala

Myyntipäällikkö

Isotkin asiat kiertävät! Tommin ominta kiertotalousosaamista on rakennustyömaiden ja teollisuuden kierrätyspalvelut sekä niihin liittyvien palveluiden myynti ja kehittäminen – isosti ja valtakunnallisesti. Tommi kannattaa Tapparaa, joten tuskin tarvitsee mainita, että hän on kova jääkiekkofani. Vapaalla hän viihtyy myös ulkoilun, kalastuksen, laskettelun, veneilyn sekä juniorijalkapallon ja salibandyn parissa.

Ota yhteyttä Tommiin Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Marko Turunen

Asiakkuuspäällikkö

Suomen muovit kiertoon! Marko tuo kiertotaloustiimiimme kestävää osaamista muovinkierrätykseen. Hänen osaamisensa ytimessä ovat muovin kierrätys ja uusiointi, ympäristöpalveluiden vahva substanssiosaaminen sekä Palpa-asiakkuuksien tuntemus. Tätä kaikkea tapahtuu sekä muoviteollisuudessa että kaupoissa, ravintoloissa, hotelleissa ja muissa asiakasrajapinnoissa. Kun Marko ei edistä muovinkierrätystä, hän kalastaa ja nautiskelee moottoripyörällä ajamisesta.

Ota yhteyttä Markoon Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Osaajasi on:

Janne Hannula

Projektipäällikkö

Tehdään kiertotaloudesta totta! Jannen intohimona on kehittää ja toteuttaa kiertotaloutta käytännössä, erityisesti teollisuuden, rakentamisen ja kaupan aloilla. Hänen työnsä keskiössä ovat erityyppisten jätteiden ja materiaalien kierrätys- ja hyödyntämisratkaisut sekä ympäristövastuuasiat. Työajan ulkopuolella Jannea inspiroi luonnossa liikkuminen eri muodoissa, maastopyöräily ja kalastus – sekä urheilun ja rikossarjojen seuraaminen.

Ota yhteyttä Janneen Tutustu kaikkiin kiertotalousosaajiin

Mitä olemme saaneet jo aikaan?

Katso, miten olemme jo onnistuneet kiertotalouden saralla eri asiakkaidemme – ja sitä kautta ympäristön ja koko yhteiskunnan – hyväksi.

Uusi jätelaki vaatii kaikilta lajittelun ja kierrätyksen kasvattamista

Suomessa astui heinäkuun 19. päivä voimaan uusi jätelaki, jonka tavoitteena on toimeenpanna 4.7.2018 voimaan astunut EU:n kiertotalouspaketti kansalliseen lainsäädäntöön. 

Uuden jätelain myötä...

LUE LISÄÄ >

Kauppakeskuksessa lajittelu on enemmän kuin jäteastioita

Kauppakeskusten jätehuolto on iso osa keskuksen vastuullisuutta. Siksi se tulee nostaa periaatetasolla jätehuoneesta päivänvaloon ja keskuksen kauppoihin ja kujille. Miten kauppakeskusten...

LUE LISÄÄ >

Uudistuvan jätelain vaikutukset elintarviketeollisuudelle (webinaaritallenne)

Elintarviketeollisuudessa jätteiden määrän vähentämistä ja vastuullisuutta on edistetty jo aiemmin vapaaehtoisten sitoumusten kautta. Kesällä 2021 voimaan tuleva uudistuva jätelaki ohjaa vielä...

LUE LISÄÄ >

Jätelaki kirittää rakennusalaa lajitteluun [webinaaritallenne]

Rakennusala on kiertotalouden näkökulmasta merkittävä peluri: sen osuus maapallon luonnonvarojen käytöstä on noin puolet ja se tuottaa noin kolmanneksen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja...

LUE LISÄÄ >

Mitä uudistuva jätelaki merkitsee yrityksille? [WEBINAARITALLENNE]

Uudistuvan jätelain tavoitteena on nostaa kierrätysaste EU:n vaatimalle vähimmäistasolle vuoteen 2025 mennessä. Tämä kirjoitus avaa lain vaikutuksia yritysten arkeen ja siihen, minkälaista...

LUE LISÄÄ >

L&T auttaa Kamppia kohti hiilineutraaliutta

Kampin keskus on jättimäinen ihmisten, liikenteen ja kauppojen solmukohta. Kauppakeskuksella on tiukat standardit ja kovat tavoitteet, joiden täyttämisessä auttaa L&T. ...

LUE LISÄÄ >

Ota yhteyttä