Energiaviisaaksi Smartti Automaatiolla

Smartti Automaatio on energianhallintaratkaisu, jossa on pienet investoinnit, mutta suuret hyödyt.

L&T Smartti Automaatio on uuden sukupolven älykäs energianhallintajärjestelmä, joka tuo kiinteistösi suoraan energiaviisalle aikakaudelle virtuaalisella automaatiosaneerauksella ilman isoja laiteinvestointeja. Smartti Automaation avulla voidaan ohjata jo olemassa olevaa kiinteistöautomaatiojärjestelmää ekologisesti ja kustannustehokkaasti sekä parantaa kiinteistön energiatehokkuutta tinkimättä kuitenkaan olosuhteista. Kiinteistön lämmityskustannuksissa voidaan säästää jopa 25 %. Smartti Automaatio soveltuu parhaiten käytettäväksi toimistokiinteistöissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa, teollisuus- ja logistiikkakiinteistöissä sekä oppimisympäristöissä.

Ekologista energianhallintaa älykkäällä kiinteistöautomaatiolla

Smartti Automaatio on kiinteistöautomaatiojärjestelmä, joka optimoi kiinteistösi energiankulutusta pienentäen huomattavasti kiinteistön ilmastovaikutuksia ja parantaen sen käyttömukavuutta. Pilottikohteissa jo ennestään energiatehokkaiden ja älykkäiden kiinteistöjen lämmönkulutus pieneni yli 20 % verrattuna aikaisempaan. Kun valitset Smartti Automaation, valitset samalla myös vastuullisemman tavan hallita kiinteistösi energiankulutusta.

Tulevaisuuden kiinteistöissä säästetään aikaa ja rahaa

Smartti Automaation älykkään energianhallinnan avulla saadaan tutkitusti konkreettisia kustannussäästöjä sekä lyhyeällä että pitkällä aikavälillä. Se voidaan liittää osaksi nykyistä kiinteistön automaatiojärjestelmää, jolloin et tarvitse myöskään kalliita laiteinvestointeja. Smartti Automaatio ohjaa kiinteistöä reaaliajassa saamansa datan perusteella, jolloin esimerkiksi muuttuviin sääolosuhteisiin pystytään reagoimaan nopeammin ja hyödyntämään vaikkapa auringosta saatava ilmaisenergia.

Hyvinvoivassa kiinteistössä viihtyvät myös käyttäjät 

Energiatehokas kiinteistö ei tarkoita huonompia olosuhteita käyttäjille - itseasiassa älykkään energianhallinnan optimoinnin avulla kiinteistössä työskentely ja oleskelu on miellyttävämpää ja sen käyttömukavuus jopa paranee.

Oskari Raitanen

Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö

Energian pihistely on loistava keino hillitä ilmastonmuutosta! Oskari on erikoistunut energian, rahan ja luonnon säästämiseen. Hänellä on laaja kokemus energiajohtamisen projekteista, ilmastostrategioiden määrittelystä ja toteutuksesta. Oskari taitaa myös päästö- ja kannattavuuslaskennan. Työssä Oskari innostuu siitä, että voi hillitä ilmastonmuutosta yhdessä asiakkaiden kanssa ihan joka päivä. Lisäksi innostunut ja osaava tiimi ja rento fiilis saavat Oskarin vauhtiin. Oskarilla riittää energiaa myös vapaalle. Hänet voikin bongata, vaikka vapaalaskumäestä, fillarin selästä, skeittirampilta, surffilaudalta tai voimaharjoituksista.

Ota yhteyttä Oskariin

Kalle Nurmi

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuus on fiksu polku kestävämpään tulevaisuuteen! Kalle on kiinteistöjen energiatehokkuushankkeiden rautainen ammattilainen. Kalle toimiikin usein energiaprojektien koordinointi- ja ohjaustehtävissä asiakkaidemme tukena alusta loppuun. Lisäksi kiinteistöjen energiatehokkuuden asiantuntijatehtävät, kuten energiatehokkuuskartoitukset sekä erilaiset taloteknisten järjestelmien energiatehokkaaseen toimintaan liittyvät selvitykset kuuluvat Kallen toimenkuvaan. Vapaa-aika kuluu kalastuksen, mökkeilyn ja remontoinnin merkeissä ja lisäksi talvisin suksi luistaa ladulla.

Ota yhteyttä Kalleen

Jari Hokka

Energiatehokkuusasiantuntija

Kohti puhtaampia energialähteitä! Jarin pitkä kokemus erilaisista energiatehokkuusprojekteista ja lämpöpumppujärjestelmistä auttaa valitsemaan fiksut energiatehokkuusratkaisut, joilla säästyy rahaa, mutta myös ilmastopäästöt pienenevät. Jarilla pysyy projekteissa langat tiukasti hyppysissä ja katse lopputuloksessa. Mökkeily, luonto ja historian tutkiminen ovat lähellä Jarin sydäntä ja työn vastapainoksi Jari viettääkin paljon aikaa mökillä perheen ja koiran kanssa ulkoillen ja lueskellen.

Ota yhteyttä Jariin

Jussi Friman

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuudessa on tärkeää tehdä asiat tänään niin, että huomenna on paremmin! Energiatehokkuus syntyy kokonaisuuden ymmärtämisen ja uusien tapojen kautta. Jussin kärkiosaamista ovatkin energiamanageerauksen lisäksi energiakatselmukset ja kiinteistöjen elinkaarihankkeet. Jussilla on pitkä kokemus kiinteistöautomaatiosta ja erityisesti kylmätekniikasta. Jussi haluaa rakentaa työllään parempaa huomista yhdessä asiakkaiden kanssa. Jussi on innostunut kaikenlaisesta tekniikasta myös vapaalla ja harrastaakin mm. autoja, motocrossia ja enduroa. Lisäksi hänet voi löytää kuntolisalilta tai soittelemasta sähkökitaraa.

Ota yhteyttä Jussiin

Jouni Heiskanen

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuudessa on aina parannettavaa! Energiatehokkuus on muutakin kuin säästettyjä euroja. Jounilla on pitkä kokemus energia-alalta ja siten kyky auttaa energiatehokkuuden parantamisessa laaja-alaisesti. Erityisesti aurinkosähkö ja siihen liittyvät ratkaisut ovat tuttuja Jounille. Lisäksi fyysikkona Jounin vahvuuksiin kuuluvat myös mm. säästö- ja kannattavuuslaskelmat. Työssä Jounia motivoi se, että aina voi löytää uuden näkökulman ja oppia uutta. Työskentely energiatehokkuuden parissa tuntuu tärkeältä etenkin nykyisessä energiatilanteessa. Vapaalla Jouni viihtyy jalkapallon, kalastuksen ja maastopyöräilyn parissa. Erityisesti luonnossa liikkuminen ja metsätilan työt tuovat vastapainoa arkeen.

Ota yhteyttä Jouniin

Alessia Lehtonen

Energiatehokkuusasiantuntija

Energiatehokkuus syntyy arjen tekojen ja rutiinien kautta! Jokainen meistä voi tuoda oman panoksensa energiatehokkuuden parantamiseen omilla valinnoillaan, käytöksellään ja tiedolla siitä, mihin tulisi kiinnittää huomiota. Alessia tuntee energiamanageerauksen arjen ja hänelle ovat tuttuja myös energiatehokkuuskartoitukset ja päästölaskenta sekä käynnissä olevien opintojen kautta uusiutuvat energiamuodot. Alessia nauttii työssään erityisesti siitä, että pääsee auttamaan asiakkaita energiansäästö- ja päästötavoitteiden saavuttamisessa ja hillitsemään tätä kautta ilmastonmuutosta. Vapaalla Alessia kehittää itseään opiskellen energiatekniikan diplomi-insinööriksi. Lisäksi hän käy kuntosalilla, patikoi ja nauttii luonnosta ulkoillen koiran kanssa.

Ota yhteyttä Alessiaan

Jaana Kerttula

Vastuullisuus- ja energiatehokkuusasiantuntija

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii tavoitteiden lisäksi tekoja! Ilmastostrategia, päästölaskenta, ympäristövastuun tavoitteet ja energiamanageeraus vaativat onnistuakseen aina hyvän suunnitelman lisäksi käytännön tekoja. Jaana nauttii päästessään tukemaan asiakkaita ilmastotyössä ja energiatehokkuudessa. Jaanan sydän sykkii erityisesti työlle, joka vähentää aidosti päästöjä. Jaana pitää myös siitä, että ala kehittyy jatkuvasti. Vapaalla Jaana rentoutuu liikkuen monipuolisesti ja kokeilee mielellään uusia lajeja. Erityisesti kuntosali, uinti, avantouinti ja pilates ovat Jaanan juttuja. Myös lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu tuovat mukavaa vastapainoa työlle.

Ota yhteyttä Jaanaan

Hannu Kimiläinen

Johtaja, energiapalvelut

Yhdessä tekemisessä on voimaa ja sillä saadaan parhaimmat tulokset aikaan! Hannu tietää ja tuntee energiapalvelut laajalla skaalalla, energiapalveluiden liiketoiminnan johtamisessa tästä on iso hyöty niin asiakkaille kuin tiimillekin. Vahvin talotekninen osaaminen hänellä on ylläpidon ja elinkaaren hallinnassa, energiatehokkuutta unohtamatta. Vapaa-ajalla Hannu nauttii vauhdin huumasta, on sitten alla mikä tahansa kulkupeli lumilaudasta moottorikelkkaan tai sähkömaastofillarista prätkään. Työssä Hannua sen sijaan vie eteenpäin halu tuottaa asiakkaille hyvää palvelua, lisäarvoa ja mitattavaa hyötyä. Odotusten ylittäminen yhdessä tiimin asiantuntijoiden kanssa palkitsee Hannua erityisesti.

Ota yhteyttä Hannuun

Ota yhteyttä