Skip to content

SINUN SATAMASI –
LAINMUKAISTA JÄTEHUOLTOA

 

TEE SATAMASTASI HOUKUTTELEVAMPI JA ALOITA KIERRÄTYS

LT_suojamuotoinen_logo_rgb_spv

UUSI MERENKULUN YMPÄRISTÖNSUOJELULAKI KANNUSTAA HUVIVENESATAMIA VASTUULLISEMPAAN JÄTEHUOLTOON

Vastuullisuus on yhä tärkeämmässä roolissa myös veneilyssä. Iso osa vastuullisuutta on se, miten veneilyssä syntyvät jätteet lajitellaan ja kierrätetään eteenpäin. 

Merenkulun ympäristönsuojelulakia uudistettiin viime veneilykaudella ja laajemmat jätehuoltovaatimukset tulevat koskemaan jatkossa myös pienempiä huvivenesatamia. Siirtymäaika tarvittavien muutosten tekemiseen satamissa päättyy huhtikuussa 2022. Uudistuksen myötä lähes kaikkien huvivenesatamien tulee jatkossa tarjota kierrätysmahdollisuuksia veneilijöille.

Merkittävä muutos on, että jatkossa myös pienissä (vähintään 25-venepaikkaisissa) huvivenesatamissa on otettava vastaan alusten käymälävedet sekä kiinteät jätteet ja laadittava jätehuoltosuunnitelma. Monelle satamista tulee uutena myös vaarallisten jätteiden vastaanotto. Uudet vaatimukset astuvat voimaan 1.5.2022.​

jätelaki-kierrätys

TARKOITUKSENA VÄHENTÄÄ VESISTÖN ROSKAANTUMISTA

Uudistetun merenkulun ympäristönsuojelulain tarkoituksena on vähentää Itämeren ja Suomen sisävesien roskaantumista sekä muovin ja ravinteiden päätymistä vesistöihin.

jätelaki

HUVIVENESATAMIEN TULEE KERÄTÄ VENEILIJÖIDEN JÄTTEET

Sääntely ohjaa jatkossa veneilijöitä ja merenkulkijoita toimittamaan jätteet satamaan säännöllisesti. ​ ​

jätelaki_kirjanpito

JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA VIRANOMAISELLE

Sataman pitäjän on laadittava sataman jätehuoltosuunnitelma aluksista peräisin olevien jätteiden jätehuollon järjestämisestä satamassa.

LASSILA & TIKANOJA JA SUOMEN PURJEHDUS JA VENEILY RY OVAT LÄHTENEET YHDESSÄ RATKAISEMAAN, KUINKA HUVIVENESATAMIEN JÄTEHUOLLON VOI JÄRJESTÄÄ VASTUULLISESTI JA LAIN VAATIMUKSET TÄYTTÄEN

Ota yhteyttä ja laitetaan sinunkin satamasi kierrätys kuntoon!

Pohditko, miten satamasi kierrätys tulisi järjestää? Me autamme satamaasi saavuttamaan lain vaatimukset ja löytämään asiakkaitasi palvelevat kierrätysratkaisut. Ota yhteyttä, niin laitetaan kerralla satamasi kierrätys kuntoon!

Täyttämällä oheisen lomakkeen voit jättää yhteydenottopyynnön asiantuntijoillemme. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä seuraavan arkipäivän aikana.

Jätä yhteydenottopyyntö!

LUE LISÄÄ SATAMIEN JÄTEHUOLLON PALVELUISTA

YHTEISTYÖSSÄ

SPV_left-01