Skip to content

Tänä jouluna laitetaan kiertoon 
ostovimma ja vanhat asenteet

HYVÄÄ KIERTOKULUTUSJUHLAA! 

Me L&T:llä vietämme jouluna kiertokulutusjuhlaa ja haastamme myös sinut mukaan.
Tule luomaan kanssamme kiertokulutuskulttuuria ja tekemään joulusta juhla, jossa jätteiden lisäksi kiertoon menevät vanhat asenteet, ostovimma ja holtiton kulutuskäyttäytyminen. 

 

LT_Kiertokuluttajat_Header_1200x1200


Miten viettää kiertokulutusjuhlaa?

Joulu, tuo kulutusjuhlista suurin on juuri sopiva hetki miettiä omaa kulutuskäyttäytymistä: mitä voisit hankkia käytettynä tai askarrella itse? Kuinka kuluttaa vähemmän ja kierrättää oikein jouluna syntyneet jätteet?

Tehdään yhdessä kulutusjuhlasta kiertokulutusjuhla. Jos et tiedä mistä aloittaa, lukaise alempaa vinkkimme kiertokulutusjuhlan oikeaoppiseen viettoon ja ota joulukalenterimme seurantaan Instagramissa tilillä @lassilatikanoja.

Hyvää kiertokulutusjuhlaa meille kaikille! 

 

Osallistu Kinkkutemppuun, me olemme taas mukana!

Yksistään kinkkua syödään Suomessa 7 miljoonaa kiloa. Ja kaikki muut rasvaiset jouluruuat päälle. Tule mukaan Kinkkutemppuun, kierrätä jouluruokien paistorasvat uusiutuvaksi dieseliksi ja tee samalla hyvää! 

Lue lisää osoitteesta kinkkutemppu.com

kinkkutemppu_1080x1080_ohjeet
Roskasäkki-1

Lahjakääreet, konvehtipaperit, kynttilät ja paistinrasva: miten kierrättää joulun jätteet?

Jouluna ja uutena vuotena syntyy tyypillisesti paljon jätettä. Jätteen määrää voi vähentää lajittelemalla kaikki mahdolliset jätejakeet hyötykäyttöön, mutta muistatko miten esimerkiksi lahjakääreet lajitellaan. entä uuden vuoden tina?

Kokosimme joulun ja uuden vuoden lajitteluohjeet yhteen tänne

joulupukki

RASVA KUULUU KIERTOON, EI VIEMÄRIIN

Rasva on viemärin vihollinen, mutta kierrätettynä se soveltuu vaikkapa uusiutuvan dieselin valmistukseen, kuten Kinkkutempussa. Tehdään myös tänä vuonna Kinkkutemppu yhdessä ja varmistetaan, etteivät jouluruokien paistinrasvat päädy viemäreihin. Lisätietoa Kinkkutempusta täältä.

joulusukka

 TEE KIERTOKULUTTAJAN JOULUSIIVOUS

1.) Käytä mikrokuitutuotteita – ne vähentävät puhdistusaineiden tarvetta siivouksessa. 2.) Höyrypesurilla puhdistat pinnat vettä säästäen ja ilman puhdistusaineita. 3.) Annostele maltilla: enemmän pesuainetta ei tarkoita puhtaampaa lopputulosta, vaan puhdistusaineet voivat kerrostua pinnoille ja kerätä jopa enemmän likaa.

joulupallo

LAHJOITA JA LAITA
HYVÄ KIERTÄMÄÄN

Joulua pidetään tavallisesti kulutusjuhlana, jolloin läheisille ostetaan toisinaan myös turhaa tavaraa. Tee itse, anna aineettomia lahjoja, osta vain tarpeeseen ja lahjoita ylimääräinen esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. Sinulle tarpeeton tavara voi olla toiselle aarre.

ruokahävikki
 VÄHENNÄ RUOKAHÄVIKKIÄ
 

Ruokahävikki on kurja juttu, ja varsinkin jouluna sitä tuppaa syntymään enemmän kuin normaalisti. Ruokaa ei kannata haalia kotiin "varmuuden vuoksi". Myös pakkaseen kannattaa raivata tilaa, jotta ylijääneet herkut saa säilöttyä myöhempää käyttöä varten. 

Lahjapaketointi-2

PAKETOI
VASTUULLISESTI

lahjapapereiden sijaan lahjat voi kääriä esimerkiksi sanomalehteen. Myös vanhan, pois heitettävän kirjan sivuista tai paperisesta biopussista saa tyylikkään paketin. Lahjaksi saatujen lahjojen kääreet ja joulukortit voi myös laittaa kiertämään ja hyödyntää niitä seuraavan vuoden paketteihin.

takkatuli

SÄÄSTÄ ENERGIAA
- MYÖS OMAASI

Jo pienet muutokset omassa energiankulutuksessa voivat olla ratkaisevia. Mutta miten joulusaunan lämmitys onnistuu kiertokulutusjuhlan hengessä? Entä jouluruokien valmistus? Kokosimme kuusi askelta energiatehokkaampaan joulunviettoon. Lue ne täältä

Seuraa joulukalenteriamme Instagramissa 

@lassilatikanoja