Skip to content

 

KIERTOTALOUDEN TULEVAISUUS SUUNNITELLAAN YHDESSÄ

Autamme yrityksiä kehittämään kiertotaloutta kanssamme syksyn maksuttomissa työpajoissa

Kiertotalous laajenee. Sen piiriin tarvitaan yhä uusia elämänalueita, yrityksiä ja materiaalivirtoja eri aloilta ja kaikesta ympärillemme rakennetusta. Kiertotalouden haasteiden ratkaiseminen ja mahdollisuuksien tunnistaminen ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan se tehdään yhdessä.

L&T on yritysvastuun edelläkävijä ja sijoittunut toistuvasti yritysvastuullisuutta vertailevissa listauksissa kärkipäähän. L&T:n laaja ympäristövastuun osaaminen on asiakkaidemme käytössä ympäristövastuun asiantuntijoidemme eli L&T:n Kiertotalousosaajien kautta.

Onko yritykselläsi jokin kiertotalouteen liittyvä teema, johon kaipaat apua?

Etsimme syksyllä 2023 yrityksiä mukaan pohtimaan kiertotalouden mahdollisuuksia ja ideoimaan luovia ratkaisuja kiertotaloushaasteisiin.

Kaipaatteko tukea toimintanne kehittämiseen kiertotalouden mukaiseksi? Haluatteko lisätä ymmärrystä sivuvirtojen ilmastonäkökulmista? Etsittekö ehkä kokonaan uudenlaisia käyttökohteita yrityksessä syntyville, aiemmin jätteenä pidetylle materiaalille?

L&T:n kiertotaloustyöpajoihin tai asiakkaille suunnattuun hackathoniin valituilla yrityksillä on mahdollisuus saada käyttöön joukko L&T:n asiantuntijoita sparraamaan mahdollisuuksia ja ratkomaan haastetta yhdessä yritysten kanssa!

Hae mukaan kiertotaloustyöpajoihin syksyllä 2023
 
Järjestämme loppuvuonna 2023 sarjan maksuttomia kiertotaloustyöpajoja sekä asiakashackathonin!

Kiertotaloustyöpajassa tai hackathonissa yrityksesi saa L&T:n parhailta asiantuntijoilta näkemyksiä ja konkreettista apua kiertotalouden kehittämiseen. Tapahtumat ovat mukaan valituille yrityksille täysin maksuttomia. Voit hakea mukaan mistä päin Suomea tahansa.

Hakuaika työpajoihin ja asiakashackathoniin on päättynyt 30.9.2023.

Kiertotaloustyöpaja
  • Osallistuaksesi kiertotaloustyöpajaan yrityksesi tai yhteisösi ei tarvitse olla L&T:n nykyinen asiakas
  • Työpajassa luomme yhdessä askelmerkit kiertotaloushaasteenne ratkaisemiseen
  • Voit hakea työpajaan mistä päin Suomea tahansa. Työpajat järjestetään loppuvuoden 2023, tarvittaessa alkuvuoden 2024 aikana. Tarkempi aikataulu ja työpajan sijainti sovitaan yhdessä mukaan valittujen yritysten kanssa.
  • Työpajoja järjestetään enintään kolme, kukin sisältää enintään 14 tuntia L&T:n asiantuntijoiden työtä.
Asiakashackathon
  • Oletko L&T:n jätehuollon asiakas? Hae mukaan asiakashackathon-tapahtumaan, jossa yhdessä eri yritysten kanssa pureksitaan kiertotalouteen liittyviä mahdollisuuksia yhden päivän aikana.
  • Hackathon-tapahtuma kestää yhden työpäivän. Hackathoniin osallistuu yrityksestä vähintään yksi henkilö. Lisäksi toinen yrityksen edustaja pääsee arvioimaan tiimien ratkaisuja osana hackathonin tuomaristoa.
  • Hackathon järjestetään pääkaupunkiseudulla syksyn 2023 aikana. Tarkempi aikataulu sovitaan yhdessä mukaan valittujen yritysten kanssa.

HAKUAIKA TYÖPAJOIHIN ON PÄÄTTYNYT

Kiitos kaikille mukaan hakeneille, käymme parhaillaan hakemuksia läpi.

Työpajoissa ja hackathonissa mukana esimerkiksi nämä L&T:n asiantuntijat

Antti Pitkämäki L&T

Antti Pitkämäki, ympäristövastuun johtava asiantuntija

Antin erikoisosaamista ovat kiertotalous ja ympäristöjohtaminen. Antilla on laaja näkemys kiertotalouden tärkeimmistä teemoista ja hyödyistä eri toimialoilla. Hänen intohimonaan on löytää ratkaisuja kiertotalouden edistämiseen asiakasyrityksissä.

 

Eevi Vaahto, Senior Business Designer

Eevi on kotikentällään, kun puhutaan kiertotalouteen liittyvien haasteiden ratkaisemisesta ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisesta. Eeville ideoiden konseptointi on erittäin tuttua, oli idea vasta innovaatioputken alkuvaiheessa tai jo pidemmällä kasvuvaiheessa.

Eevi Vaahto L&T-2
Heikki Soininen L&T

Heikki Soininen, Head of Business Design

Heikki vastaa L&T:llä uuden liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Heikillä on vankka kokemus kiertotalouden liiketoimintamalleista, joissa taloudellinen kannattavuus, tekninen toteutettavuus ja haluttavuus yhdistyvät vastuullisuuteen. Aiemmin Heikki on toiminut liikkeenjohdon konsulttina ja päässyt ratkaisemaan hyvin laajalla skaalalla erilaisia kehityshaasteita.