Kiertotalous­osaajat

Kiertotalous­osaajamme palveluksessasi

Anna Lassila & Tikanojan Kiertotalousosaajien auttaa. Osaajamme ovat erikoistuneita edistämään kiertotaloutta ja auttamaan yrityksesi kohti entistä kestävämpää tulevaisuutta.

Antti Pitkämäki

Johtava asiantuntija, ympäristövastuu

Ympäristövastuullinen liiketoiminta on parempaa liiketoimintaa! Antin erikoisosaamista ovat ympäristöjohtaminen ja ympäristövastuu. Antilla on laaja näkemys ympäristövastuun tärkeimmistä teemoista ja hyödyistä eri toimialoilla. Hänen intohimonaan on löytää kestäviä ratkaisuja asiakasyritysten ympäristövastuullisuuden edistämiseen. Antti keskustelee mielellään asiakkaiden kanssa keinoista, joilla he voivat saavuttaa ympäristövastuutavoitteensa, koskivat ne sitten kiertotaloutta, ilmastonmuutosta tai jotain muuta ympäristövastuun osa-aluetta. Antti on monipuolinen myös harrastuksissaan, joihin sisältyy mm. musiikki ja syntetisaattorit sekä pelikoneet kuten flipperit ja retrotietokoneet - Unohtamatta perinteisimpiä harrastuksia korttipelaamista, lenkkeilyä ja sienestystä!

Ota yhteyttä Anttiin

Lilli Linkola

Ympäristömanageri, tiimipäällikkö

Materiaalivirrat kuriin! Lilli on ollut tuomassa kiertotalousajattelua Suomeen ja tukenut edelläkävijäkaupunkeja ja -yrityksiä resurssiviisauden kehittämissä. Teollisena ekologina hän taitaa materiaalivirtojen systeemitason tarkastelut ja on oiva apu kiertotalouden ekosysteemien kehitystyössä. Lillin erikoisosaamista on kiertotalouden kriteerit ja arvioinnit ja erityisen hyvin hän tuntee kiinteistö- ja rakennusalan segmentin. Lillin työnkuvaan kuuluu asiantuntijoidemme kiertotalousosaamisen sekä palveluidemme kehittäminen sekä tietenkin kiertotalousprojektien suunnittelu ja läpivienti asiakkaidemme kanssa. Vapaa-ajallaan hän ylläpitää kiertokulkuja esimerkiksi omilla hyötykasviviljelmillä.

Ota yhteyttä Lilliin

Kimmo Heikkinen

Ympäristömanageri

Asiakas on kiertotaloudessakin tärkein! Kimmon kärkiosaamista on asiakaskokemus, eli kiertotalous- ja jätetiedon sekä muutoksen vieminen asiakkaille, lisäten asiakas- ja käyttäjätyytyväisyyttä eritoten toimitilakiinteistöjen käyttäjien parissa. Tämä mies hallitsee myös kehittämisen yksittäisistä kohteista laajaan kiinteistömassaan, toimintamallien määrittämisen ja jalkauttamisen sekä ympäristöagenttiohjelmat. Kimmo on pyöräilijä, joka harrastaa kuorolaulua ja leipomista – siis nimenomaan leivän leipomista.

Ota yhteyttä Kimmoon

Laura Kemppainen

Seniori ympäristömanageri, tiimipäällikkö

Kiertotaloudessa riittää kehitettävää! Pitkän ja laajan uran L&T:llä tehneen Lauran fokus on jätehuollon sekä keräysvälineiden ja logistiikan kehittämisessä ja pilotoinnissa. Laura on ollut mukana luomassa lukuisia uusia ja luovia kiertotalousratkaisuja, eri kokoisista yrityksistä kuntiin ja kaupunkeihin. Hänen työnkuvaansa kuuluu myös asiakkaiden opastaminen ja koulutus uusien ratkaisujen käytössä. Lauran erikoisosaamiseen kuuluu myös rakennusteollisuuden kiertotalousratkaisuiden ja ympäristöraportoinnin osaamisen kasvattamiseen.

Ota yhteyttä Lauraan

Pekka Marttinen

Ympäristömanageri

Kaikki kiertoon! Pekan kiertotalousosaamisen kestävässä ytimessä on kierrätys, kattaen mm. kierrättämisen mahdollisuudet, keräysvälineiden ratkaisut sekä käyttäjien toimintatavat ja osaamisen. Näitä asioita Pekka edistää päivittäin erityisesti päivittäistavara- ja rautakaupan sektoreilla. Vapaa-ajallaan kierrätysgurumme viihtyy matkustelun ja mökkeilyn parissa.

Ota yhteyttä Pekkaan

Henrik Ojala

Ympäristömanageri

Kiertotaloutta käytäntöön! Henrik tuo kiertotaloustiimiimme vahvaa käytännön tekemistä. Henrikin ydinosaamista ovat kiertotaloustoimenpiteiden ja muutosten toteuttaminen käytännön tasolla vahvassa vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa – etenkin kauppakeskuksissa, toimistokiinteistöissä ja rakennusalalla. Häntä motivoi työn merkityksellisyys sekä työskentely eri ympäristöissä erilaisten ihmisten kanssa. Vapaalla Henrik viihtyy surffauksen, lumilautailun, luonnossa liikkumisen ja mökkeilyn parissa.

Ota yhteyttä Henrikiin

Timo Kangastie

Ympäristömanageri

Kiertotaloudella kohti hiilineutraaliutta! Timon kiinnostuksenkohteita ovat kiertotalouden toteuttaminen osana kaupunki-infraa sekä jätehuollon ratkaisujen edistäminen. Timo on valmistunut ympäristötekniikan insinööriksi erikoistuen jätehuollon asiantuntijuuteen, datalla johtamiseen ja tiedon käsittelyyn. Hänellä on laaja kokemus julkisen ja yksityisen sektorin projekteista eri hankkeiden myötä. Timo hallitsee myös teollisuuden ja rakennusalan materiaali- ja sivuvirrat sekä niiden hyödyntämisen. Työssään Timoa motivoi ympäristöarvot huomioiva toimintaympäristö, tavoitteiden saavuttaminen sekä asiakkaiden hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttaminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Työn ohella Timo rentoutuu musiikin, erityisesti vinyylilevyharrastuksen parissa sekä nauttii luonnossa liikkumisesta koiran kanssa.

Ota yhteyttä Timoon

Riikka Kinnunen

Ympäristömanageri

Tehdään kiertotaloudesta tätä päivää! Ympäristötekniikan insinööri Riikka on kerryttänyt kokemusta opintojensa lisäksi muun muassa materiaalien vastaanottolaitoksessa ja tehnyt myyntiä L&T:n asiakaspalvelussa. Riikan erityisosaaminen ja kiinnostuksen kohde on vaaralliset jätteet. Riikka nauttii työnsä monipuolisuudesta, uusista haastavista projekteista sekä loistavasta kiertotalousosaajien tiimistä. Vapaa-ajalla Riikkaan voi törmätä lenkkipoluilla vauhdikkaan labradorinnoutajansa kanssa.

Ota yhteyttä Riikkaan

Janne Paajanen

Ympäristömanageri

Janne on erikoistunut kiinteistöjen ja yritysten kiertotalouteen. Hänellä on vankka kokemus ympäristöalan asiantuntijatehtävistä, ja hän viihtyy erityisen hyvin kentällä jalkauttaen muutosta osaksi asiakkaidemme päivittäistä toimintaa. Ympäristömanagerin työssä häntä motivoi erityisesti konkreettisen muutoksen aikaansaaminen ja käyttökelpoisen materiaalin pelastaminen, jotta se ei päätyisi polttoon vaan palautettaisiin sen sijaan tehokkaasti kiertoon. Vapaa-ajallaan Janne toimii puuseppänä Keravan kartanolla ja nauttii pallopeleistä ystäviensä seurassa.

Ota yhteyttä Janneen

Marko Turunen

Asiakkuuspäällikkö

Suomen muovit kiertoon! Marko tuo kiertotaloustiimiimme kestävää osaamista muovinkierrätykseen. Hänen osaamisensa ytimessä ovat muovin kierrätys ja uusiointi, ympäristöpalveluiden vahva substanssiosaaminen sekä Palpa-asiakkuuksien tuntemus. Tätä kaikkea tapahtuu sekä muoviteollisuudessa että kaupoissa, ravintoloissa, hotelleissa ja muissa asiakasrajapinnoissa. Kun Marko ei edistä muovinkierrätystä, hän kalastaa ja nautiskelee moottoripyörällä ajamisesta.

Ota yhteyttä Markoon

Antti Tekoniemi

Liiketoimintapäällikkö

Antti katsoo kestävää kehitystä laajalla fokuksella, keskittyen kiertotalouden valtakunnallisiin ratkaisuihin ja asiakkuusjohtamiseen. Näitä asioita hän ratkoo päivittäin etenkin kuormalavojen kierrätyksen näkökulmasta. Antti harrastaa jousiammuntaa maajoukkuetasolla ja viihtyy myös golfin, perhokalastuksen, metsästyksen ja laitesukelluksen parissa.

Ota yhteyttä Anttiin

Janne Hannula

Liiketoimintapäällikkö

Tehdään kiertotaloudesta totta! Jannen intohimona on kehittää ja toteuttaa kiertotaloutta käytännössä, erityisesti teollisuuden, rakentamisen ja kaupan aloilla. Hänen työnsä keskiössä ovat erityyppisten jätteiden ja materiaalien kierrätys- ja hyödyntämisratkaisut sekä ympäristövastuuasiat. Työajan ulkopuolella Jannea inspiroi luonnossa liikkuminen eri muodoissa, maastopyöräily ja kalastus – sekä urheilun ja rikossarjojen seuraaminen.

Ota yhteyttä Janneen

Ota yhteyttä