Ratkaisuja luontokadon hillintään rakennetussa ympäristössä

LT_webinaari_luonto_email_2023_1200x628

 

 

Tiedeperusteiset luontotavoitteet tarvitsevat välillisiä keinoja tuekseen 

Ajankohta: 15.6. klo 9-10

Luontokato on ottanut viime vuosien aikana yhä merkittävämpää roolia ilmastonmuutoksen rinnalla. Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen on monille yrityksille aiheena uusi, ja työkaluja sen mittaamiseen ja arviointiin on vielä maltillisesti. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla esteenä vaikuttavan luontotyön aloittamiselle. Miten luontotyössä pääsee alkuun? 

Tutustu webinaariin

Luontokato uhkaa: miten varmistetaan luonnon monimuotoisuus?

Luonnon monimuotoisuuden hupenemista pidetään ilmastonmuutostakin isompana uhkana. Kysyimme asiantuntijoilta, miksi luontokato ei löydä tietään yritysten vastuullisuuden painopisteisiin, vaikka lajeja katoaa ympäriltämme nopeammin kuin koskaan.

Lue lisää
LT_biodiversiteetti_kuvitus_01 (2)

Kiertotalouden ratkaisuilla voidaan tehokkaasti torjua luontokatoa. Lue, miten me L&T:llä vaikutamme myönteisesti luonnon monimuotoisuuteen erityisesti rakennetussa ympäristössä.

| LUE L&T:n luonnon monimuotoisuustyöstä >> |

14.2.2020

Nurmet niityiksi 

Niityttäminen on yksi oivallinen keino palauttaa osa rakennetusta ympäristöstä takaisin luonnontilaan ja kantaa oma kortensa biodiversiteettikekoon. Niityttämisen myötä alueen lajisto monipuolistuu, jolloin se houkuttelee paikalle myös pölyttäviä pörriäisiä. Niin kutsutut askelniityt tarjoavat pörriäisille välilaskupaikan ja mahdollistavat niiden levittäytymisen uusille alueille. Pörriäisten mukana alueille tulevat myös linnut ja nisäkkäät. 

Lue lisää niityttämisestä
LT_joutomaa_1200x627px_FB_kortti

 


Joutomaan kunnostus on ympäristöteko

L&T kunnostaa pilaantuneet joutomaat käyttöön. Se on kiertotaloutta parhaimmillaan. Suomessa on yli 10 000 kohdetta pilaantunutta joutomaata. Joutomaille ei voida rakentaa viheralueita eikä taloja. Ainakaan ilman meitä.

 

Lue lisää Joutomaasta

Seuraa teemaa somessa

Kiertotalous

Kierrätysraaka-aineet käyttöön

Lue lisää

Hiilikädenjälki

Hiilineutraalista Suomesta totta

Lue lisää

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.