Kohti täyttä kiertotaloutta

 

Kierrätysraaka-aineet käyttöön

Kiertotaloudessa olemassa olevat materiaalit pidetään tuottavassa käytössä mahdollisimman pitkään. Materiaalitehokkuus ja kierrätysvaatimukset kiristyvät ja kierrätys raaka-aineiden merkitys teollisuuden ja kuluttajatuotteiden raaka-aineina kasvaa. Voisiko valtaosan käyttämistämme tuotteista valmistaa kierrätysraaka-aineista ja mitä tämä vaatisi?

Yhdessä kohti täyttä kiertokulkua

Joillain aloilla suljetun kierron periaatteet ja hyödyt on hoksattu jo varhain: "pullosta pulloksi" lienee tunnetuin esimerkki suljetun kierron toteutumisesta.

Lähes loputtomiin kierrätettävä lasi on mainio esimerkki suljettuun kiertoon sopivista materiaaleista, mutta ei suinkaan ainoa. Myös muovi, pahvi, metalli ja erilaiset kuitumateriaalit, kuten vaatekuitu, ovat erinomaisia ja monikäyttöisiä materiaaleja.

Lue lisää

Millainen Suomi olisi, jos uusioraaka-aineet olisivat aina ensisijainen valinta neitseellisten sijaan. Yrityksillä on mahdollisuus tehdä muutos.

Jorma Mikkonen | Yhteiskuntasuhdejohtaja | Lassila & Tikanoja

Suositeltua lukemista

13.02.2020

K-ryhmä, Orthex ja L&T yhdistivät voimansa

K-ryhmä, Lassila & Tikanoja ja Orthex ovat yhdistäneet voimansa kiertotalouskokeilussa, jossa hukkaämpärit saavat uuden elämän kukkaruukkuina. Kokeilulla yritykset haluavat kannustaa kotimaisia toimijoita tunnistamaan ennakkoluulottomasti materiaalihukkavirtojaan ja innovoimaan niille hyötykäyttöä.

Lue lisää

Teollisuuden jätteet kiertämään

Kun teollisuuden jätteet kiertävät tehokkaasti, asiasta kiittää sekä luonto että yrityksen kassa. Saara Tuhola kehittää työkseen asiakkaiden jätehuoltoa. Hän todellinen kiertotalousosaaja, joka optimoi asiakkaan hyödynnettävät materiaalit kiertoon tehokkaasti. 

Lue lisää >

Seuraa teemaa somessa

Hiilikädenjälki

Hiilineutraalista Suomesta totta

Lue lisää

Monimuotoisuus

Kaikkien työpanos tarvitaan

Lue lisää

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.