Hiilineutraalista Suomesta totta

Hiilikädenjälkemme, eli asiakkaillemme tuotetut päästövähennykset vastasivat 1,5 miljoonan puun tuottamaa positiivista ilmastovaikutusta vuoden 2022 ensimmäisellä kvartaalilla. 

 

LUE LISÄÄ VASTUULLISUUSTYÖMME EDISTYMISESTÄ

Kohti hiilineutraalia Suomea

Uskomme, että Suomen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä on täysin mahdollinen. Merkittävimmät ympäristöteot ovat tehtävissä siellä, missä päästöt ovat suurimmat. Silti jokainen yritys alasta riippumatta voi kasvattaa hiilikädenjälkeään ja auttaa siten asiakkaitaan pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

Luonnonvarojen holtittoman tuhlauksen lopettamalla, kierrätystä tehostamalla, uusiutuviin raaka-aineisiin panostamalla, energiatehokkuutta kehittämällä, tuotteiden ja materiaalien elinkaarta pidentämällä ja uusilla, ympäristöä säästävillä innovaatioilla, me suomalaiset voimme näyttää muulle maailmalle suunnan.

L&T_Carbon_handprint

Hiilikädenjälki on mittari yritystoiminnan positiivisille ympäristövaikutuksille. Hiilikädenjälki kertoo, paljonko yritys on pystynyt tietoisten valintojen ja ratkaisujen avulla välttämään päästöjä ja ilmastokuormitusta, joita se aikaisemmilla toimintatavoillaan tuotti. L&T:n tavoitteena on hiilikädenjäljen kasvattaminen liikevaihdon kasvua nopeammin.

12.02.2020

Meira rakensi oppikirjaesimerkin yhdessä L&T:n kanssa

Meira halusi nostaa kahvintuotannossaan uusiokäytön astetta merkittävästi. L&T:n ansiosta iso osa Meiran kahvista paahtuu nykyään biokaasulla, jonka raaka-ainetta on omasta tuotannosta syntynyt jäte.

Kahvijätteen kierrätys vähentää Meiran hiilidioksidipäästöjä noin 77 tonnia vuodessa ja nostaa kierrätysastetta 21 prosenttiyksikköä. Kaikki jäte muovista ja kahvipakkauslaminaatista juuttisäkkeihin kiertää tehokkaasti. Päästötavoitteet ovat kunnianhimoisia: yhtiö haluaa puolittaa kasvihuonepäästönsä vuoden 2022 loppuun mennessä vuoden 2018 tasosta.

Lue lisää

Paremman huomisen kauppamies

Ympäristömanageri etsii asiakkaiden materiaalivirroille aina sopivat reitit. Pienistä puroista voi kasvaa jättipotti. Ympäristömanagerin työ ei ole Kimmo Heikkiselle vain pelkkää työtä, vaan siinä on mukana vahvaa eetosta hyvän asian puolesta.

– Se tässä on mukavaa, että kaikki voittavat, ja minäkin saan työstäni rahaa, hän hymyilee.

 

Lue lisää >

Kiertotalous

Kierrätysraaka-aineet käyttöön

Lue lisää

Monimuotoisuus

Kaikkien työpanosta tarvitaan

Lue lisää

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.