Skip to content

LT_Kiertokuluttajat_nega_rgb_1200px

KOHTI TÄYTTÄ KIERTOKULKUA

Tutustu L&T:n Kiertokuluttajat-webinaareihin

 

MITEN PÄÄSEMME TIEKARTOISTA KÄYTÄNNÖN KESTÄVYYSTEKOIHIN?

Luontokato ja ilmastonmuutos ovat aikamme suurimmat haasteet. Yrityksillä on mahdollisuus toimia suunnannäyttäjinä kestävämmän huomisen puolesta, mutta suunnitelmien lisäksi tarvitaan myös konkreettisia tekoja.

Mitä seuraavien vuosien aikana pitäisi tapahtua, jotta resurssit riittäisivät myös tulevaisuudessa? Entä millaisia toimia luontokadon ja ilmastonmuutoksen hillintä vaatii yrityksiltä ja miten työn kanssa pääsee alkuun? Kysymyksiin saat vastaukset maksuttomista Kiertokuluttajat-webinaareista.

TUTUSTU WEBINAAREIHIN:

VJn-1-1

VOIKO VAARALLISIA JÄTTEITÄ KIERRÄTTÄÄ? 

Tallenne

Toisin kuin yleisesti ajatellaan, vaarallisia jätteitä voi kierrättää. Osa vaarallisesta jätteestä päätyy kuitenkin turhaan poltettavaksi. Jos vaarallisen jätteen lajittelee oikein, sen voi tehdä vaarattomaksi ja jatkojalostaa uusiokäyttöön. Mikä sitten on vaarallista jätettä ja miksi sen kierrättäminen kannattaa? Entä miten vaarallisten jätteiden keräyksen voi toteuttaa turvallisesti? 

Tutustu webinaariin

KIERTOTALOUS-1-1

KIERRÄTYSASTE KORKEALLE DATAN AVULLA

Tallenne

Neitseellisten raaka-aineiden käyttö kasvaa, vaikka kehityksen pitäisi mennä päinvastaiseen suuntaan.  Kiertotalous on avainasemassa luonnonvarojen ehtymisen ehkäisyssä, mutta se vaatii yrityksiltä täyttä toimintalogiikan muutosta. Miten kierrätysastetta voi nostaa ja millä jätevirroilla on tässä suurin vaikuttavuus? Entä miten kiertotalouden tiekartta auttaa viemään suunnitelmat käytäntöön?

Tutustu webinaariin

ILMASTO-1-1ILMASTOTAVOITTEET OSAKSI  VASTUULLISUUSTYÖTÄ

Tallenne

Päästöjen säätely koskettaa yhä tiukemmin yritysten koko arvoketjua. Ilmastotyö on kaikkien vastuulla ja siltä ei enää yksikään yritys voi välttyä. Mutta mistä päästä ilmastotoimet tulisi aloittaa, ja miten löytää itselleen sopivat  välineet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Entä miten L&T on onnistunut tekemään vaikuttavaa ilmastotyötä? 

Tutustu webinaariin

 

 

LUMO-1-1

TYÖKALUT VAIKUTTAVAN LUONTOTYÖN ALOITTAMISEEN 

Tallenne

Luontokato on ottanut viime vuosien aikana yhä merkittävämpää roolia ilmastonmuutoksen rinnalla. Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen on monille yrityksille aiheena uusi, ja työkaluja sen mittaamiseen ja arviointiin on vielä maltillisesti. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla esteenä vaikuttavan luontotyön aloittamiselle. Miten luontotyössä pääsee alkuun? 

Tutustu webinaariin

 

suomiareena-12

SUOMI AREENA: MITEN VIHREÄÄ SIIRTYMÄÄ PITÄISI JOHTAA SUOMESSA?

Luonnonvarojen käyttöönotto aiheuttaa 50 % globaaleista kasvihuonepäästöistä ja 90 % luontokadosta. Ilmastonmuutosta ja luontokatoa voidaan hillitä esimerkiksi kiertotalouden ratkaisuilla. Miten vihreää siirtymää pitäisi johtaa Suomessa ja millaisia liiketoimintaratkaisuja siihen tarvitaan? Miten pääsemme tiekartoista käytännön toimiin? Tervetuloa kuuntelemaan Lassila & Tikanojan paneelikeskustelua aiheesta.

Tutustu Suomi Areena -ohjelmanumeroon

 

 

TUTUSTU ASIANTUNTIJA-ARTIKKELEIHIMME:

oskarin blogi header22

Hillinnän hierarkia ilmastotyön pohjana 

Oskari Raitanen
Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö


Yrityksiltä odotetaan koko ajan enemmän konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Päästöt syntyvät erilaisten toimenpiteiden yhteisvaikutuksesta, ja on hyvä tunnistaa, mistä kannattaa lähteä liikkeelle niiden pienentämisessä. Hillinnän hierarkia on tiedeyhteisön hyväksymä malli siihen, miten ja missä järjestyksessä yritysten kannattaa vähentää ympäristövaikutuksiaan.

Lue lisää 

senjan blogi header2

Vaikuttava luontotyö tarvitsee välillisiä keinoja tuekseen

Senja Forsman-Katainen
Head of Sustainability


L&T osallistui vuonna 2022 Sitran ja FIBSin pilottihankkeeseen, jossa testattiin tiedeperusteisten luontotavoitteiden asettamista. Kysyimme L&T:n Senior Sustainability Manager Senja Forsman-Kataiselta, miten ohjeisto toimii ja miten sitä tulisi jatkossa kehittää, jotta yritysten luontotyöstä saataisiin mahdollisimman vaikuttavaa. 

Lue lisää

oskarin blogi header3-1

Science Based Targets -aloite auttaa ilmastotavoitteiden asettamisessa

Oskari Raitanen
Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö


Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Yhä useampi yritys on käynnistänyt oman ilmastotyönsä ja ottanut ilmastotavoitteet osaksi omaa liiketoiminnan kehittämistyötään. Ilmastositoumukset antavat työkalut ja raamit siihen, että yritysten ilmastotavoitteet ovat linjassa tieteellisesti osoitettujen ja sitä kautta aidosti vaikuttavien toimien kanssa. 

Lue lisää

antin blogi header

Näkökulmia jätteiden kierrättämisen ilmastohyötyihin

Antti Pitkämäki
Johtava konsultti, ympäristövastuu


Millainen yhteys on kierrättämisellä ja ilmastolla? Arvoketjussa on syytä sukeltaa syvemmälle, jotta kierrättämisen todelliset päästösäästöt tulevat ilmi. Tässä blogissa L&T:n johtava ympäristövastuun asiantuntija Antti Pitkämäki pohtii kiertotalouden ilmastohyötyjä sekä arvoketjun että yritysten näkökulmasta.

Lue lisää

LT Yleispohja 1200x1200px vihrea-1 (5)

Mitä kuuluu kiertotalouteen juuri nyt? 


Kiertotaloudessa ei ole kyse vain kierrätyksestä, vaan koko talouden logiikan uudistamisesta. Mitä sanoo tuorein tutkimus ja minkälaisia ovat kuluttajien odotukset sekä alan innovaatiot ja bisnes?

LUE ARTIKKELI

LT Yleispohja 1200x1200px sininen-1 (13)

Luontokato uhkaa: mitä yritykset voivat tehdä?


Luonnon monimuotoisuuden hupenemista pidetään ilmastonmuutostakin isompana uhkana. Miksi luontokato ei löydä tietään yritysten vastuullisuuden painopisteisiin, vaikka lajeja katoaa ympäriltämme nopeammin kuin koskaan?

LUE ARTIKKELI

LT Yleispohja 1200x1200px turkoosi-1

Sähkö, vety vai bio?Millä kalusto kulkee tulevaisuudessa?


L&T on yksi Suomen suurimmista raskaan kaluston toimijoista ja sen tavoitteena on puolittaa oman toimintansa päästöt vuoteen 2030 mennessä. Kysyimme L&T:n asiantuntijoilta, millä toimenpiteillä tavoitteeseen päästään.

LUE ARTIKKELI

LT_Kiertokuluttajat_rgb_1200px

MITÄ ON KIERTOKULUTTAMINEN?

Kiertokuluttaminen tarkoittaa sitä, että teemme asioita kestävämmin, vastuullisemmin ja luonnonvaroja tuhlaamatta. Kiertokuluttamisen tavoitteena on palauttaa kaikki ihmisen käyttämä takaisin kiertoon niin, että arvokasta raaka-ainetta ei haaskata. Tällä on merkittäviä vaikutuksia esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden säilymiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Mitä enemmän yrityksissä työskentelee kiertokuluttajia, sitä vaikuttavampia kestävyysratkaisuja pystymme yhdessä tekemään. Ryhdy sinäkin kiertokuluttajaksi ja vie kiertokulutuksen sanomaa eteenpäin myös omassa yrityksessäsi. L&T:n Kiertokuluttajat -webinaarisarja on siihen loistava alku. 


KIERTOTALOUDEN TOIMINNANJOHTAJA