Tee jouluna hyvää herkullisella tavalla!

Tänäkin jouluna L&T edistää kiertotaloutta olemalla mukana Kinkkutempussa, jossa joulukinkkujen paistinrasvoista valmistetaan biodieseliä. Kaikki biodieselin myynnistä saatu tuotto luovutetaan hyväntekeväisyyteen. L&T osallistuu kampanjaan toimittamalla rasvan keräysastiat ja hoitamalla kuljetukset. Osallistu sinäkin ja luovuta teidän perheen kinkkurasvat hyväntekeväisyyteen!
 
Suomessa syödään joka joulu noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Keskikokoisesta kuuden kilon kinkusta paistamisessa tirisevällä rasvalla voi ajaa noin 3 kilometriä henkilöautolla, ja rasvajätteestä tuotetun polttoaineen hiilijalanjälki on tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna jopa 90 % pienempi.
 
Kinkkutemppu-tempauksella halutaan tuoda kiertotaloutta lähemmäksi ihmisten arkea ja havainnollistaa, kuinka jätteitä voidaan käyttää uudelleen ja valmistaa uusia tuotteita, tässä tapauksessa korkealaatuista uusiutuvaa dieseliä. 
 
Kinkkutempun idea on lähtöisin edunvalvontajärjestö Kemianteollisuudelta ja mukaan on houkuteltu joukko yrityksiä ja järjestöjä. Mukana ovat meidän lisäksemme mm. Honkajoki, Neste, Kesko, Vesilaitosyhdistys, Rinki ja Maa- ja kotitalousnaiset sekä monia muita tahoja. Tempauksen hyväntekeväisyyskohteena on tänäkin vuonna vähävaraisia perheitä auttava Hope ry.

Tänä vuonna keräyspaikkojen määrää on lisätty erityisesti kaupunkien keskusta-alueilla ja niitä tuodaan myös Lapin hiihtokeskuksiin. Lisäksi keräyspisteen löydät muun muassa Suomen jokaisesta Citymarketista. Ja on niitä vähän muuallakin! Keräyspisteiden listan löydät Kinkkutempun nettisivulta. Keräys on käynnissä 21.12.2019–7.1.2020. 

 

Tässä vielä ohjeet Kinkkutempun tekemiseen:
1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki tai jokin muu kartonkitölkki.
2. Kaada rasva varovasti tölkkiin.
3. Sulje tölkki tiiviisti esimerkiksi teipillä.
4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie se lähimpään keräyspisteeseen.