Hiilineutraali jätehuolto viestii vastuullisesta liiketoiminnasta


KYSY LISÄÄ

 

Edelläkävijäyritysten jätehuolto tuotetaan hiilineutraalisti

L&T on tehnyt jo vuosien ajan aktiivisia toimenpiteitä kuljetustensa päästöjen vähentämiseksi muun muassa reittitehokkuutta parantamalla, kuljettajien ajotapaa kehittämällä, monilokeroautoja lisäämällä sekä siirtymällä vähäpäästöisempään kalustoon. Lisäksi L&T:n kierrätyslaitoksilla käytetään vihreää sähköä. Näitä toimenpiteitä jatketaan ja tehostetaan edelleen, mutta kaikkia jätehuollon päästöjä ei niillä pystytä poistamaan. Tähän tarpeeseen syntyi hiilineutraali jätehuoltopalvelu.

 

Kompensoimme hiilijalanjälkesi tukemalla metsityshankkeita

Hiilineutraali jätehuolto tarkoittaa sitä, että yrityksen jätehuollosta aiheutuva hiilijalanjälki mitataan ja mitattu päästömäärä kompensoidaan. L&T haluaa kannustaa asiakkaitaankin ensisijaisesti pienentämään päästöjään jätemäärää vähentämällä ja kierrätystä lisäämällä, jonka jälkeen jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan hiilineutraalin palvelun kautta. Näin L&T haluaa oman vastuullisen toimintansa ohella myös kannustaa asiakkaitaan mukaan päästöjen pienentämiseen.

Kompensointi tapahtuu käytännössä niin, että päästöjä vastaava määrä hiiltä sidotaan ilmakehästä sertifioitujen metsityshankkeiden kautta. Palvelun avulla yrityksen hiilijalanjälki siis pienenee ja ilmasto hyötyy.

Hyödynnämme palvelussa Gold Standard -sertifioituja metsityshankkeita. Nämä hankkeet edistävät hiilensidonnan lisäksi myös muita kestävän kehityksen tavoitteita. Hankkeiden avulla tuetaan esimerkiksi paikallisten työllistymistä sekä vahvistetaan luonnon monimuotoisuutta. Lisätietoa tällä hetkellä käyttämästämme hankkeesta, jonka avulla istutetaan puita Panamaan, voit lukea täältä.

 

Osallistu arvokkaaseen ilmastotyöhön ja viesti siitä sidosryhmillesi

Hiilineutraali jätehuolto –palvelua tarjotaan L&T:n jätehuollon asiakkaille ja sillä on kiinteä kuukausihinta. Me hoidamme päästölaskennan, kompensoinnin ja sertifioinnin puolestasi.

Palvelun asiakkaana saat sertifikaatin kompensoiduista päästöistä ja Hiilineutraali jätehuolto -tunnuksen, jota voit käyttää kertoaksesi asiakkaille ja muille sidosryhmille arvokkaasta ilmastotyöstä

L_T_raaka-aineiden_kerays-plazankuja5-6901

Asiakastarina: Edelläkävijäyritysten jätehuollon hiilijalanjälki on pyöreä nolla

Jätehuollon hiilijalanjälki on yksi niistä päästökategorioista, joiden tiedostamista ja raportoimista sidosryhmät odottavat vastuullisesti toimivilta yrityksiltä. 

Lue lisää

 

sinituote_lassikko_1
Sinituote on ottanut suuria harppauksia kohti vastuullista ympäristönhuoltoa – jätehuollon hiilijalanjälki on nyt nolla

Jätehuollon uudelleenjärjestely ja kierrätyksen tehostaminen ovat tuottaneet tuloksia, joista useat yritykset yhä vain haaveilevat. Sinituotteen tehtaalla kaikki jätteet kierrätetään, sekajätettä ei tule lainkaan ja jätehuollon hiilijalanjälki on nolla.

Lue lisää

 

Ota yhteyttä

 

Tutustu yritysasiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tietosuojaselosteeseen.