Skip to content
Header2

Kiva kun olet täällä!

Löydät tältä sivustolta ohjeet huoltopyynnön kirjaamiseen, yleisiä käytännön vinkkejä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

L&T tekee sopimuksen mukaiset työt ilman erillistä ilmoitusta. Kiinteistöhuollossa nämä työt ovat tyypillisesti kiinteistön ylläpitoon liittyviä perustöitä, esim. lamppukierrokset, lumityöt, hiekoitus ja nurmenleikkuu. Siivouspalveluissa työt liittyvät pääsääntöisesti yleisten tilojen ylläpito- ja perussiivoukseen. Vasteajat ja tehtävien laajuus on kuvattu palvelusopimukseen, jota hallinnoi sopimusyhteyshenkilö (esim. taloyhtiössä tyypillisesti isännöitsijä).

Kiinteistönhuolto apunasi verkossa

Kiireettömissä asioissa kirjaa huoltopyyntö verkossa huoltopyyntölomakkeella, jolloin yhteydenottosi menee suoraan kiinteistönhoitajan työjonoon. Työt tehdään keskimäärin 3-7 arkipäivän sisällä ilmoituksesta. Kiireettömiä töitä ovat kaikki sellaiset, joista ei kohdistu välitöntä vaaraa kiinteistöön tai henkilöön.

Akuuteissa asioissa, jos esimerkiksi asunnossasi on sähkövika, putki vuotaa tai tarvitset ovenavauksen, tulee asia hoitaa välittömästi L&T:n 24/7 päivystävän asiakaspalvelun kanssa numerossa 010 636 5000 (puhelun hinta).

MicrosoftTeams-image (23)

Ajankohtaista

Ilmojen viiletessä asuntojen sisäilma voi tuntua viileältä ja patterit saattavat tuntua kylmiltä. Asuntojen sisälämpötilat kiinnittävät huomion, joten kannattaa tarkistaa ovatko asumisen perusolosuhteet kunnossa. Oleskelutiloissa tavoitelämpötila on 20-21 astetta kun taas makuuhuoneissa 18-20 astetta.

Kannattaa tarkistaa seuraavat seikat ennen huoltomiehen tilaamista paikan päälle:

  • Tuntuuko patteri kylmältä? Kuuluuko patterista lorinaa?
  • Ikkunat ja verhot. Onko tiivisteet kunnossa? Vältä turhaa tuuletusta. Huomioi, ettei patterin tai termostaatin edessä ole huonekaluja tai verhoja.

Lue täältä lisää aiheesta.

Talvikauden edetessä auraus- ja hiekoituskalustomme on jatkuvasti liikkeellä ja seuraamme säännöllisesti lumitilannetta sekä työn laatua. Poikkeuksellisissa sääolosuhteissa koko aurauskalustomme on käytössä ja kaikki paikat aurataan kiireellisyysjärjestyksessä.

Kannattaa huomioida, että useasti auraus- ja lapiotyöt hoitaa eri henkilö - täten koko pihan lumi- ja hiekoitustyöt hoituvat myös eri järjestyksessä.

Mikäli L&T toimii taloyhtiösi huoltoyhtiönä, muuttoilmoituksen tekeminen meille ei ole tarpeen. Riittää, kun olet ilmoittanut osoitetietosi Väestörekisterikeskukseen.

Avaimet voi noutaa ja palauttaa sovitun ajankohdan mukaisesti, epäselvissä tilanteissa varmistathan vuokranantajaltasi oikean palautus- ja noutoajan.

Käy tarkistamassa täältä kootut vinkkimme muuttamiseen liittyen, löydät ohjeita mm. seuraaviin aiheisiin:

  • Avainten nouto ja kiinteistöhuollon asiakaspalvelupisteet
  • Nimenvaihto oveen ja huoltopyynnöt
  • Saunavuoron ja autopaikan varaus
  • Kodinhuolto ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
  • Kodin energiansäästö

Arkipyhät vaikuttavat myös kiinteistöhuollon toimintaan. Asiakaspalvelupisteet ovat kiinni arkipyhinä. Voit tarkistaa asiakaspalvelupisteiden aukioloajat esim. avainten noutoon liittyen täältä.

Pyhinä hoidetaan vain kiireelliset huoltopyynnöt, esim. ovenavaukset ja muut akuuttia huomiota vaativat tilanteet. Huomioithan, että voit tehdä kiireettömät huoltopyynnöt suoraan sähköisen huoltopyyntölomakkeen kautta ja muuttoon liittyvät autopaikka- sekä saunavuorovaraukset sähköisen asiointilomakkeen kautta.

Selvä kevään merkki on hiekkojen poiston aloittaminen asfalttialueilta.

Hiekkojen poisto aloitetaan, kun; piha-alueen lumet ovat sulaneet ja yöpakkaset ovat loppuneet kokonaan. Keliolosuhteet säätelevät hiekkojen poiston aloittamista ja etenemistä. Etelä-Suomessa työt käynnistyvät yleensä ensimmäisenä ja muualla maassa työt etenevät sääolosuhteiden mukaan, tyypillisesti jatkuen toukokuun puolelle.

Huom! Muistathan, että hiekanpoiston aikatauluun vaikuttaa aina kevään eteneminen. Mikäli yöpakkasia jatkuu pitkään tai takatalvi iskee, voi hiekanpoisto venyä tilanteen mukaan.

Sääolosuhteiden lisäksi työnkulkuun vaikuttaa esimerkiksi parkkialueiden täyttöaste. Hiekkojen poisto tehdään useassa vaiheessa, joten hiekkakasat korjataan heti kun edellinen työvaihe on saatu kokonaisuudessaan päätökseen.

Nurmenleikkuu kuuluu pääsääntöisesti kaikkiin kiinteistöhuollon ulkoalueiden huoltosopimuksiin. Nurmikonleikkuukausi aloitetaan tavallisimmin toukokuussa. Sen aloitukseen vaikuttaa säätila, joka vaikuttaa nurmikon kasvunopeuteen. Tavallisesti kevään ensimmäinen leikkuu suoritetaan vasta, kun nurmi on saanut rauhassa kasvaa vähän pituutta. Näin varmistetaan, että nurmella on vahva kasvusto ja se näyttää hyvältä koko kesän.

Ensimmäisen leikkuun jälkeen nurmea leikataan olosuhdepainotteisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että leikkausta ei suoriteta säännöllisesti esim. kahden viikon välein, vaan sitten, kun nurmi on saavuttanut tietyn korkeuden.

Leikkuurajat on määritelty sopimuskohtaisesti kuin myös on aluekohtaisia eroavaisuuksia. Esimerkiksi ojat ja tienpientareet saatetaan leikata harvemmin kuin kovassa käytössä olevat piha-alueet ja julkisivujen yleispihat.

Ole yhteydessä sopimushallinnasta vastaavaan tahoon (isännöitsijä/kiinteistömanageri), jos haluat tarkempaa tietoa sopimuksenne sisällöstä. Voit myös laittaa ulkoalueiden huoltoon liittyvät kysymykset ja palautetta meille tänne.

Kun ulkona paistaa aurinko ja sää on lämmin, voi myös asunnon sisälämpötila nousta toivottua lämpimämmäksi.

Näin voit hillitä asunnon lämpenemistä:

  • Huolehdi suodattimien vaihdosta ja pidä myös liesikuvun rasvasuodatin puhtaana.
  • Tuuleta silloin kun ulkoilma on mahdollisimman viileää. Vältä tuulettamista päiväaikaan, jos lämpötila on ulkona selkeästi sisälämpötilaa suurempi.
  • Verhojen tai kaihtimien sulkeminen hillitsee asunnon lämpenemistä päiväsaikaan.

Olemme täällä sinua varten - ota yhteyttä

Kaikki sähköiset asiointilomakkeet lt.fi/asioi 
Chattaa lt.fi:ssä
Henkilöasiakkaat (arkisin 7-17, kiireellisissä asioissa 24/7)
010 636 5000
Puhelun hintatiedot

Ota yhteyttä Lassila & Tikanojan asiakaspalveluun-1